Grave Lokaal

De Gelderlander schrijft:

Huiswerk om de lucht in te mogen
GRAVE
Projectontwikkelaar GBB zal nog heel wat huiswerk moeten doen om straks op Wisseveld in Grave een blok van zeven bouwlagen neer te kunnen zetten.
Dat kan geconcludeerd worden uit de discussie tijdens de commissievergadering gisteravond.
Wethouder Eric Daandels heeft aangegeven dat volgens de bestaande visie er maximaal drie bouwlagen met een kap erop gebouwd mogen worden. GBB wil, om de plannen financieel haalbaar te maken, bij de haven de lucht in. “Maar we hebben nog geen financiële onderbouwing gezien waaruit blijkt dat het nodig is voor de exploitatie van het hele gebied”, zegt Daandels. “Die zou er eerst moeten komen.”
Overigens is onduidelijk aan welke regels GBB zich heeft te houden bij de verdere plannen. Volgens Daandels moet er gekeken worden naar de binnenstad. “De visie die aangeeft wat er wel en niet mag, spreekt van drie bouwlagen.”
Maar volgens Krijn Goudzwaard van GBB klopt dat niet. “De visie op de binnenstad is niet van toepassing op de haven.”
Goudzwaard kreeg gisteren bijval van raadslid Eva Eigenhuijsen. “In de overeenkomst die vorig jaar maart tussen de gemeente en GBB gesloten is, staat dat het beeldkwaliteitsplan binnenstad alleen van toepassing is op het Oranje Bastion, (een andere lokatie op Wisseveld waar al een start is gemaakt met de bouw van 22 woningen, HW).”
Het is niet de eerste keer dat de gemeente Grave en GBB een meningsverschil hebben. Voor de tekening van het contract van vorig jaar, hebben beide partijen langdurig met elkaar overhoop gelegen. Met het nieuwe contract werd de strijdbijl juist begraven, zo was de overtuiging.
De visie op de binnenstad is niet van toepassing op de haven
Krijn Goudzwaard, GBB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *