De Gelderlander schrijft:

Dubbele kosten Grave voor een dubbel onderzoek
GRAVE
Grave moet de beurs trekken voor twee dezelfde onderzoeken. Zowel het regieteam, dat de weg naar samenwerking in het Land van Cuijk leidt, als de gemeente Grave stellen een onderzoek in naar de bestuurskracht, de sterke en zwakke kanten van het bestuur van de gemeente.
Het regieteam heeft deze week gekozen voor een onderzoek naar de bestuurskracht van alle vijf de gemeenten, terwijl Grave al heeft aangekondigd een eigen onderzoek uit te zullen voeren. Grave betaalt net als de andere gemeenten mee aan de gezamenlijke sterkte-zwakteanalyse.
Het eigen onderzoek gaat de gemeente naar verwachting zo’n 20.000 tot 30.000 euro kosten. Oppositie-partij VPGrave probeerde vorige week nog tijdens een extra raadsvergadering de doublure te voorkomen. De raad van Grave had in dat geval het eigen onderzoek moeten afblazen, maar de coaliteparijen hielden de poot stijf en bleven bij de opdracht voor het eigen onderzoek.
De Statenfractie van de PvdA van Noord-Brabant liet eerder deze week al weten tegen een dubbel onderzoek te zijn, ‘omdat het de Graafse gemeenschap een bedrag van tussen de 20.000 en 30.000 euro extra gaat kosten.’
“We kiezen er bewust niet voor om alleen de gemeenten Boxmeer, Sint Anthonis, Cuijk en Mill en Sint Hubert te onderzoeken en dan dat van Grave daarbij te betrekken. We willen ons eigen onderzoek. De input moet precies hetzelfde zijn, anders ga je appels met peren vergelijken”, legt Henk Siroen, voorzitter van het regieteam uit. “Het is voor Grave niet de voordeligste oplossing”, aldus Siroen.
Grave heeft gekozen om het onderzoek uit te laten voeren door het bureau Partners+Pröpper uit Vught. Het regieteam Land van Cuijk schakelt mogelijk een ander bureau in. “Wij maken onze eigen keuze”, zegt Siroen. “Het is niet zo dat wij voor een bureau kiezen, omdat Grave dat heeft gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: