De Gelderlander schrijft over aangevraagde raadsvergadering.

Gesteggel over extra raad Grave
GRAVE Er wordt in Grave opnieuw gesteggeld over de vraag of de gemeente zelf een onderzoek moet houden naar haar bestuurskracht binnen het Land van Cuijk.
Oppositieraadslid Léon Kamps (VPGrave) heeft voor morgenavond 19.30 uur een extra raadsvergadering aangevraagd. Kamps: “Wij vinden zo’n onderzoek dubbelop, nu het regieteam van gemeenteraden met de provincie ook van plan is voor alle gemeenten in het Land van Cuijk een bestuurskrachtonderzoek te houden. Het is zonde om twee keer gemeenschapsgeld aan een onderzoek uit te geven. Zelf zo’n onderzoek laten uitvoeren, kost naar verwachting 20.000 tot 30.000 euro.”
Een raadsmeerderheid onder aanvoering van de grootste coalitiepartij Lokale Partij Grave (LPG) droeg het stadsbestuur begin juli, tot onvrede van de oppositie, met een motie op zelf te onderzoeken waar de sterke en zwakke punten van de gemeente liggen. Dit met het oog op vergaande samenwerking in het Land van Cuijk.
Astrid Floor-Bannink van motie-indiener LPG – de partij is voorstander van een zelfstandig Grave – vindt de extra raadsvergadering overbodig. “Er ligt een aangenomen motie. En er is nog geen officieel besluit om zo’n onderzoek voor alle gemeenten in het Land van Cuijk te doen. Als wij dat alvast zelf doen, hoeven ze dat straks natuurlijk niet nóg een keer voor Grave te doen. De kosten kunnen we vast declareren bij de provincie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: