De Gelderlander schrijft:

‘Grotere super goed voor Grave’
GRAVE
Eén grote supermarkt en enkele kleinere, dat zou goed zijn voor de gemeente Grave. Dat blijkt uit het conceptrapport van onderzoeksbureau dtnp uit Nijmegen. Maar de keuze voor een grote supermarkt in bijvoorbeeld het centrum of op het te ontwikkelen woongebied Wisseveld zal wellicht ten koste gaan van een van de huidige kleinere supermarkten, waarschuwt onderzoeker Karel Trommelen.
Momenteel heeft Grave vier relatief kleine supermarkten. Samen hebben ze een winkeloppervlakte van 3.700 vierkante meter. Grave zou volgens Trommelen voldoende hebben aan 3.300 vierkante meter en in de toekomst aan maximaal 3.600 vierkante meter.
Binnen Grave is een discussie ontstaan over de supermarkten omdat er plannen zijn om op Wisseveld een super te vestigen. Dat zou kunnen wanneer de Lidl of de Nettorama naar die plek zou verhuizen.
Trommelen schetst diverse scenario’s in een onderzoek naar de supermarkten in de toekomst. “Geef schaalvergroting binnen Grave een kans. Ook als dat betekent dat het ten koste gaat van een of twee van de huidige grutters in de stad.”
Gangpaden
Niets doen en alles bij het oude laten is volgens Trommelen niet verstandig. “Consumenten willen grotere winkels met ruime gangpaden”, zegt de onderzoeker. “Daarbij zie je steeds vaker dat de boodschappen online worden besteld en dat die vervolgens kant en klaar op een servicepunt worden opgehaald.
De mogelijkheid om in het centrum van Grave één grote supermarkt of twee kleinere te vestigen, stuit op praktische bezwaren, omdat het parkeren tot problemen zal leiden. Volgens Trommelen is voor drie grote supermarkten in Grave geen ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: