Reactie op bericht vrijwilligerswerk voor vluchtelingen in de AZC’s.

Ter aanvulling; Als vrijwilliger in het vluchtelingenwerk heb ik ervaring met het feit dat juist vluchtelingen zonder status zich noodgedwongen stierlijk vervelen in de AZC’s, begrijpelijk soms met door stress vervelende gevolgen. Fysiek gezonde jonge mensen willen zelf nu juist dolgraag aan het werk en leren, deelnemen in de maatschappij en ontsnappen aan de verschrikkelijke 24 uur durende doelloosheid in de AZC’s dag in dag uit. Wij –autochtone Nederlanders-  moeten stoppen met het tunnel-denken dat met werk-, leerprojecten en vrijwilligerswerk vluchtelingen worden uitgebuit of anderen het brood uit de mond wordt gestoten. Als via parlementaire wijze is besloten dat Nederland een bepaalde hoeveelheid vluchtelingen opneemt, dan moeten we deze mensen ook een kans geven en leren deel te nemen in onze westerse maatschappij en cultuur. Dat komt uiteindelijk ieder ten goede. 

Hester Kruizinga

P.S. zoals Turkije het (volgens een NOS-artikel) aanpakt is nu ook weer niet de bedoeling? http://nos.nl/artikel/2106398-turkije-stuurt-alleen-zieke-en-laagopgeleide-syriers-door.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: