Bericht 5555 geplaatst op dit weblog: “Het Arsenaal vraagt faillissement aan.”: schrijft de Gelderlander.

De zaak was al enkele weken wegens vakantie gesloten.

De uitbaters van Het Arsenaal in Grave hebben het faillissement van hun horecabedrijf aangevraagd. Het personeel is daar gisteren van op de hoogte gebracht. Volgens Michael en Puck van Doorn is er alles aan gedaan om de zaak te redden, maar is dat niet gelukt. ‘We hebben het faillissement met pijn in het hart aangevraagd’, melden de twee in een bericht aan het personeel dat er veelal op oproepbasis werkte.
Het restaurant was al sinds 26 juni vanwege vakantie gesloten, maar tot voor kort was het nog de bedoeling om na 21 augustus weer verder te gaan. Dat lukt dus niet doordat de afgelopen week volgens de ondernemers ‘de opeenstapelingen niet te houden waren’.
Het Arsenaal opende in 2015, nadat het historische gebouw sinds 2006 niet was gebruikt, de deuren als restaurant en ruimte voor evenementen. Tot 2006 had interieurarchitect Jan des Bouvrie er relatief kort een luxe koopcentrum dat nooit echt van de grond kwam.
Het tweetal begon voortvarend in het gebouw dat in het verleden dienst deed als psychiatrische inrichting en gevangenis. Er werd ingespeeld op het verlies voor Grave van het afgebrande theater Palazzo. Zo werd er carnaval gevierd, wat voorheen altijd in het Palazzo gebeurde, en werd geprobeerd met evenementen mensen binnen te krijgen.
Waardoor het toch misging voor de ondernemers, die naast het restaurant ook een cateringbedrijf runnen, is niet helemaal duidelijk.
Gisteren was er niemand bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: