Wat me vandaag opviel. 8. Publicatie op dit weblog van 01-06-2011. Grave houdt asielzoekerscentrum en VVD motie van afkeuring kreeg alleen steun van TROTS.

Met de stemmen van de oppositiepartijen VPGrave , KEERPUNT 2010 en coalitiepartij CDA werd het collegevoorstel met 8 tegen 7 aangenomen. 

LPG, VVD en TROTS stemden tegen. Eindelijk is de kogel door de kerk. Ondanks dat er diverse trucs uit de trukendoos werden gehaald veranderde geen enkele fractie zijn voorgenomen standpunt. Het college kreeg het volste vertrouwen van de 8 voorstemmers. Na afloop feliciteerden Nel en Jacques het college met dit besluit.

Op de VVD motie van afkeuring reageerde KEERPUNT 2010 als volgt:

1. De lading van de motie is niet in overeenstemming met de kwalificatie. De vlag dekt de lading niet.  Uit de tekst blijkt een groot wantrouwen richting het voltallig college. Waarom dient U,  VVD, geen motie van wantrouwen in?

2. De artikelen uit de Gemeentewet zeggen iets over de verantwoordingsplicht en de inlichtingenplicht. Als het college niet de juiste inlichtingen verstrekt is dat een doodzonde in de politiek. Het college heeft zich dan niet gehouden aan de verplichting de raad juist en volledig te informeren. Het werk van de raad wordt daardoor onmogelijk gemaakt.

3. Als wij, KEERPUNT 2010, in de coalitie hadden gezeten en geconfronteerd zouden worden met een dergelijke motie van een van onze partners, zou het voor ons de hoogste tijd worden om ons te beraden over de voortzetting van de coalitie.


P.S.  De gereedstaande koffers van het gehele college bleven onaangeroerd op de gang staan. Bij het aannemen van de motie zouden de koffers opgepakt worden en zou Grave “bestuurloos” zijn was onze vrees.

3 gedachten over “Wat me vandaag opviel. 8. Publicatie op dit weblog van 01-06-2011. Grave houdt asielzoekerscentrum en VVD motie van afkeuring kreeg alleen steun van TROTS.

 • 1 juni 2011 om 09:37
  Permalink

  Eindelijk een wijs besluit, en heeft men zich niet laten beinvloeden door het EIGEN belang van de VVD, de rijken worden rijker, en de armen worden armer. Chappo

  Beantwoorden
 • 1 juni 2011 om 12:56
  Permalink

  Jammer, de armen worden ook armer, want de gevolgen zijn nog niet te overzien en de rekening wordt gepresenteerd aan ALLE inwoners van Grave! Waar is dan dit College, wie zal t zeggen…….Maar niet thuis!

  Beantwoorden
 • 3 juni 2011 om 13:47
  Permalink

  we zijn er weer mooi tussen genomen met het AZC (kiezersbedrog)zo gaat het ook met de Hema want ze zijn nog steeds op de bouwplaats het boek hoe start ik een bouw op (kijk een in de beerput)
  het enigste wat ik zie is het zand van de ene plaats naar de andere brengen,ook hier gaat de Graaf in de boot.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: