De Gelderlander schrijft over Katrien.

Katrien wacht nog op goedkeuring
GRAVE
Om het voormalige gemeenschapshuis Katrien aan de Brugstraat in Grave te kunnen verbouwen tot woon-zorgappartementen, moet er eerst goedkeuring komen voor de restauratie. Dat laat eigenaar Ricco Blijlevens weten.
Vorig jaar oktober kocht hij het monumentale pand van de gemeente Grave, maar sindsdien is het stil in het gebouw. Nijmegenaar Blijlevens heeft voor de verbouwing van Katrien de Catharina Gasthuis bv opgericht. “We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met de zorginvulling”, legt hij uit. “Het is een tijdje lastig geweest, omdat er veel onduidelijk was met de pgb’s (persoonsgebonden budgetten, red) en de zorg in natura.”
Blijlevens gaat in het pand appartementen maken waarin mensen met dementie, die permanente zorg nodig hebben, toch zelfstandig kunnen wonen. Dat sluit aan bij de oorspronkelijke functie van het gebouw.
In 1291 werd de stichting Sint Catharina’s Gasthuis opgericht. Het gebouw werd gebruikt voor de verpleging van zieken en er werden armen en behoeftigen ondersteund. Het huidige pand werd in 1835 gebouwd en in 1980 ingrijpend gerestaureerd. Sinds die tijd werd het gebruikt als gemeenschapshuis. Activiteiten werden vorig jaar naar onder meer het nieuwe woon-zorgcomplex Catharinahof verplaatst, waardoor Katrien door de gemeente in de verkoop werd gedaan.
“Wanneer we daadwerkelijk kunnen beginnen, is mij niet duidelijk”, zegt Blijlevens. “We hebben te maken met overheden en dat gaat nu eenmaal stroperig. Het zou me niet verbazen als we straks een jaar verder zijn, zonder dat er iets is gedaan. Het gaat hier om een rijksmonument en dat heb je met veel regeltjes te maken.”
In het pand worden appartementen gemaakt voor mensen met dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: