Leren van anderen. Boxmeer doet dat al een tijdje!

buurtfoto groot

Gratis congres – Online platformen voor de wijk: een beter verbonden en gezonder leven?

20 juni 2016/door 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on Twitter
Werk je bij een gemeente of zorgaanbieder als professional, beleidsadviseur, community builder of coördinator? En ben je bezig met betrekken van bewoners en cliënten, bewonersondernemingen, WMO transitie, faciliteren van informele zorg, eigen kracht of wijkcommunicatie? Dan is dit congres voor jou! Schrijf je nu in 
Iedereen voelt wel op zijn klompen aan dat als je lekker woont en leeft en in verbinding bent met dierbaren en mensen om je heen, je dan minder in de zorgcircuits terecht komt. Verbinding tussen inwoners vermindert eenzaamheid en heeft een positieve uitwerking op welbevinden en gezondheid. Maar hoe stimuleer je die verbinding? Hoe zorg je dat mensen écht met elkaar in contact komen, voor meer gemeenschapszin, waar gezond en sociaal gedrag normaal is? Hoe zorg je dat mensen elkaar kunnen bereiken en dat informatie voor iedereen snel toegankelijk is? Hoe ondersteun je eigen initiatief van bewoners om een deel van hun welzijn en zorg zelf te regelen? En hoe realiseer je de verbinding tussen informele en formele hulp en zorg in de buurt?
Zorgpartner ZONH, versterker van van zorg in de buurt en Munity Services, bekend van de mijnbuurtje.nl aanpak, organiseren op donderdag 29 september samen een congres.Hierin nemen we je mee op een reis in de wereld van community building, offline en online wijkcommunicatie en een andere kijk op organiseren van zorg in de buurt.
Kom luisteren, ontmoet andere vakgenoten en laat je inspireren door diverse workshops:
  1. Digitale wijkcommunicatie en gezondheid: wat is het verband? 
  2. Hoe kies je een online buurtplatform en hoe maak je dit tot een succes?
  3. Praktijkervaringen met communitybuilding, gezondheidsbeleid en wijkcommunicatie in Alkmaar
  4. Op speciaal verzoek: Hoe werkt de mijnbuurtje aanpak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: