Armoede in eigen land

Moeten gemeenten (inclusief Grave/CGM) ouderenbonden (KBO, ANBO, PCOB) financieel gaan steunen? 

Niet alleen 420.000 kinderen in Nederland leven in armoede. Het aantal ouderen met financiële problemen neemt ook toe. Deze laatste groep Nederlanders maakt te weinig of geen gebruik van de bestaande gemeentelijke regelingen, omdat zij meestal niet op de hoogte zijn van deze gemeentelijke tegemoetkomingen en de weg erheen niet kennen. Ook speelt schaamte in die generatie een rol; stille armoede bij bejaarden neemt toe.
De eigen bijdrage voor zorg kan fors oplopen, zegt o.a. het CDA. Tegelijk blijft het inkomen voor deze groep Nederlanders achter, onder andere doordat pensioenen lager zijn dan verwacht. Dat leidt snel tot financiële problemen. De stille armoede die hierdoor ontstaat is lastig op te sporen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: