Ook sombere wolken boven Grave? De Gelderlander schrijft:

De Gelderlander schrijft op 20 juni 2016:
CUIJK – Cuijk moet volgend jaar onverwacht voor bijna 8,5 ton gaan bezuinigen. Wat de gevolgen zijn voor inwoners, is nog niet duidelijk. „Waarop we precies gaan bezuinigen en hoe, dat kunnen we nu echt nog niet zeggen. Daarvoor is het te vroeg”, zegt de woordvoerder van Jos Nielen, CDA-wethouder Financiën.Cuijk gaat de komende weken onderzoeken waar in de kosten gesneden kan worden en waar meer inkomsten verkregen kunnen worden. Of het betekent dat er straks deels een streep gaat door de dure facelift van het Cuijkse winkelgebied (Grotestraat, Molenstraat en Louis Jansenplein) voor 4,7 miljoen euro, is niet duidelijk.

Tegenvallers
De bezuinigen zijn het gevolg van drie, volgens de gemeente onverwachte, tegenvallers. Die zijn volgens de gemeente grotendeels veroorzaakt door nieuwe regels uit Den Haag. Zo geldt er vanaf 2017 een andere manier van het toerekenen van de rente aan het gemeentelijk grondbedrijf. Financieel nadeel voor Cuijk: 561.000 euro. Daarnaast pakt een herverdeling van gelden vanuit het Gemeentefonds voor Cuijk met 330.000 euro flink nadelig uit. En voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor gemeenteambtenaren moet Cuijk 275.000 euro extra uittrekken.
Vragen webmaster:
  1. Wist de gemeente Cuijk niet dat vanaf 2017 een andere manier van het toerekenen van de rente aan het gemeentelijk grondbedrijf zou gaan gelden? 
  2. Wist Cuijk ook niet van een herverdeling van gelden vanuit het Gemeentefonds voor Cuijk? 
  3. Wist Cuijk niet dat een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor gemeenteambtenaren afgesloten moet worden. Had Cuijk ook kunnen weten.
  4. Staat Grave hetzelfde te wachten?
  5. Is de kadernota al openbaar?
  6. Komt dit deze week openbaar tijdens de twee werkbijeenkomsten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: