Met dank aan de gemeente Soest.

Hoe werkt een asielprocedure?

Vrijdag, 4 maart 2016 
Omdat er veel asielzoekers naar Nederland komen, is het in de opvang erg druk en duren de asielprocedures lang. Het duurt nu bijna een half jaar voor de aanvraag in behandeling genomen kan worden. Daarna begint de procedure om te beslissen over de asielaanvraag. Dit wordt per persoon zorgvuldig bekeken. Ook kan het zijn dat er nader onderzoek nodig is. Dit kan nog eens 6 tot 15 maanden duren. 
Als asielzoekers mogen blijven, krijgen ze een tijdelijke verblijfsvergunning. Op dit moment zijn er onvoldoende huizen voor iedereen. Daarom is het mogelijk dat ze in de asielopvang moeten blijven totdat er wel woonruimte beschikbaar is. Als er woonruimte beschikbaar is, kan dit ook een containerwoning of omgebouwd kantoorpand zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: