Oh ironie. Deze publicatie nu op de website van de gemeente. Nu weer wateroverlast in Grave. Maatregelen dringend gewenst.

Inventarisatie wateroverlast, kwetsbare gebieden in beeld brengen 

Op 30/31 augustus 2015 trok een extreme bui over Grave. Daarbij viel in korte tijd veel regen. Dat veroorzaakte overlast. Op sommige plaatsen stroomde water zelfs de woningen in. De gemeente gaat onderzoek doen naar kwetsbare gebieden bij extreme neerslag om oplossingen te vinden die wateroverlast kunnen voorkomen.

Extreme buien

Door klimaatveranderingen trekken steeds vaker extreme (regen)buien over ons land. De frequentie zal in de toekomst nog toenemen. De gemeente wil wateroverlast zo veel als mogelijk voorkomen en is daarom gestart met een onderzoek naar kwetsbare gebieden bij extreme neerslag. Hiervoor wordt ook aan u gevraagd uw ervaring met wateroverlast te delen. Deze gebieden worden dan verder onderzocht om te kijken of er maatregelen mogelijk zijn om de wateroverlast te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: