Hester Kruizinga schrijft:

Boodschap van Hoop.

Vluchtelingenteam komt uit op Olympische Spelen in Rio.

De Graafse senatoren van Pothuusburg plaatsten al de Olympische vlag op de Hampoort.

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro start ook een vluchtelingenteam. Het uitvoerend comité van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) keurde de deelname goed. De naam van het team is Team Refugee Olympic Athletes en krijgt dezelfde status als landenteams. Het team neemt ook gewoon deel aan de welkomstcerenomie, verblijft in het olympisch dorp en krijgt technische officials toegewezen. Als een van de sporters van het vluchtelingenteam een medaille pakt, wordt de olympische vlag gehesen en de olympische hymne ten gehore gebracht. Sportuniforms worden toegewezen door het IOC. Olympische regels gelden net zo hard voor de vluchtelingen als voor de atleten die voor een land uitkomen: ze gaan gewoon door de dopingcontrole, zijn verzekerd en hun reiskosten e.d. worden vergoed. Het IOC blijft de atleten naar eigen zeggen ook na de Spelen steunen. Deze mensen hebben geen nationaal team, geen vlag om achter te lopen en geen volkslied aldus IOC-president Thomas Bach.

Hier kan de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse, die onlangs een vluchtelingen team weigerde nog een puntje aan zuigen. De wens tot deelname werd wel veel te laat aangemeld bij de organisatie van de Vierdaagse, maar toch . . . Vrijwilligers die dagelijks vluchtelingen helpen, en willen helpen te integreren in onze samenleving; let alvast op voor volgend jaar? Dit geldt overigens ook voor andere evenementen. In het verleden heb ik eens via via 50 vrijkaarten ‘geritseld’ voor een aantal vluchtelingen uit een AZC. De plaatselijke bus-, touronderneming gebeld en deze stelde desgevraagd spontaan 2 luxe tourbussen ter beschikking. We reden met 60 inwoners van het AZC Wageningen naar De Doelen in Rotterdam waar een fantastisch klassiek concert werd gegeven door het Nationaal Philharmonisch Orkest. Een fantastische avond vond ik het. De muziek was prachtig maar vooral de glans en tegelijkertijd de tranen op de gezichten van vluchtelingen maakten het zo bijzonder. En . . . . . iedereen kwam veilig weer thuis in het AZC om 00.45 uur. Het kan allemaal, zo simpel mogelijk, gebruik je contacten, wees een beetje soepel met regels, spontaan. 
Kan Grave nog een vluchtelingenteam sponsoren en begeleiden voor een alternatieve 1, 2, of 3 Daagse van Grave? 

Of 5 vluchtelingen laten meevaren tijdens het Ballonfestival? Heel symbolisch ook; Nederland ‘van boven’. Kom op dat moet kunnen! Met een VIP arrangement erbij + een foto?H. Kruizinga


Webmaster:
Misschien een aanvraag doen uit het nieuwe fonds waarvoor Anja Henisch een oproep deed?

Leefbaarheidsbudget. Een goed idee? Doe er iets mee!

Samen werken aan sociale en actieve dorpen en wijken

De gemeente Grave zet zich in voor vitale gemeenschappen. Een vitale gemeenschap is een dorps-wijk-buurtgemeenschap die leeft! Door onderling contact, onderlinge steun en burenhulp. Door gezamenlijk op te komen voor veiligheid of door het in stand houden van voorzieningen. Door zorg voor elkaar, door welk initiatief dan ook om de gemeenschap levendig en leefbaar te houden.

Beschikbaar budget

De overheid kan daarbij niet (meer) alles regelen en zo is het ook in Grave. Daarom steunt de gemeente goede initiatieven die bijdragen aan de vitale gemeenschappen. Hiervoor heeft de gemeente Grave een leefbaarheidsbudget beschikbaar van €50.000.

Aanvragen en informatie

Heeft u een goed idee? Doe er iets mee! Op de pagina Leefbaarheidsbudget vindt u alle informatie en kunt u direct het aanvraagformulier invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: