De Maasdriehoek schrijft over Ladies Night en Raad van Inspiratie.

Door Annelies Graafsma


Rode Loper gaat uit voor Graafse Ladies Night 

V.l.n.r.: Edith van Spreeuwel, Dylan Vos. Achter, v.l.n.r.: Steffie van den Bosch-Schouten, Dennis Nibbeling.

V.l.n.r.: Edith van Spreeuwel, Dylan Vos. Achter, v.l.n.r.: Steffie van den Bosch-Schouten, Dennis Nibbeling. 

GRAVE | “Op vrijdag 3 juni vanaf zes uur liggen er 200 rode goodie bags in Het Arsenaal in Grave klaar om uitgedeeld te worden, en op is op. Het is de aftrap van de Ladies Night.” Aan het woord zijn vier ondernemers: Edith van Spreeuwel, Dylan Vos, Dennis Nibbeling, en Steffie van den Bosch. Ze bruisen van energie en enthousiasme: “Voor iedereen is er iets te doen, te zien en te proeven.”


Door Annelies Graafsma
“En na afloop kan iedereen in de stad blijven hangen om na te genieten op de terrassen”, vervolgt het viertal. “De weersverwachting voorspelt een zomerse avond. ‘Grave Beauty Stad’ krijgt deze Ladies Night als thema mee. En uiteraard: mannen zijn van harte welkom.”
Schoonheid, kleding, dans…
De Graafse ondernemers maken er een groot feest van. Edith van Spreeuwel: “Alle bezoekers krijgen een plattegrond waarop staat wat er te doen is. De goodie bag kun je gebruiken voor de gadgets die je krijgt. We hebben gezocht naar kruisbestuiving. Ondernemers hebben elkaar opgezocht. Ze zijn creatief aan de slag gegaan.” Steffie van den Bosch-Schouten: “We zijn er trots op dat er 59 ondernemers mee doen aan deze avond. ‘Grave Beauty Stad’; niet zo vreemd als je bedenkt dat bijvoorbeeld het Graafs huidinstituut Beauté in de Maasstraat een belangrijke prijs heeft gewonnen, net als Mooi4me. We hebben dit thema, ‘schoonheid’, voor deze avond gecombineerd, onder andere met gezondheid, sport (dans), kleding, schoenen en voeding. De kruisbestuiving, een combinatie van twee zaken die op het eerste gezicht niets gemeen hebben, maken deze Ladies Night tot een bijzonder verrassend geheel. Om maar wat te noemen. In de bonbonwinkel staat een fotograaf, in een kledingwinkel is er een schoonheidsspecialist en overal zijn proeverijen. In de Klinkerstraat worden op straat crêpes gebakken. Deelnemen aan ludieke acties op straat kan ook. Wat te denken van een ‘Soesjes Snoeperij’ of op Hoge Hakken door de Graafse Straatjes? Wil je ook nog even dansen dan is er vanaf half zeven elk half uur een dansinstructie door Brabant Dance Center. Leny van Kempen, in Grave goed bekend, heeft de rode kleding verzorgd. Zo doet iedereen mee”.

Vanwaar dit enthousiasme? Het is niet toevallig dat ondernemers elkaar opzoeken bij de organisatie van evenementen. Dennis Nibbeling: “Nu de ondernemers elkaar elke maand spreken tijdens de platformvergaderingen van het centrummanagement Grave groeit het besef dat we elkaar nodig hebben. Tijdens die vergaderingen gebeurt het. De ondernemers bedenken, plannen en organiseren samen. Er is een bestuur dat dit faciliteert. Elkaar kennen en anders communiceren is belangrijk: we versterken elkaar met de inzet van nieuwe media. Bijvoorbeeld Facebookacties zijn nodig om succesvol te zijn. We willen de jongere mensen bereiken.”
Steffie van den Bosch tot slot: “Ook de horeca doet op deze Ladies Night enthousiast mee. We hebben met Historisch Grave een sterke troef in handen: oude straatjes met kleine charmante winkels en persoonlijke aandacht voor iedereen. Dat het steeds beter lukt om elkaar te vinden is zeker, en er staan nog tal van evenementen op de rol.”

GRAVE | De namen van de deelnemers aan de Graafse Raad van Inspiratie zijn bekend. Het heeft even geduurd. Na een sollicitatiegesprek met wethouder Jeroen Joon is er een brede selectie van kandidaten gekozen. De opdracht is aan de slag gaan met het bedenken van een inspirerend, ambitieus en kansrijk perspectief voor Historisch Grave, met als doel Grave binnen tien jaar op de kaart te zetten als een cultuurhistorische hotspot.
Door Annelies Graafsma
Het plan moet eind 2016 klaar zijn. De Raad van Inspiratie bestaat uit zestien personen en ook wethouder Joon is als deelnemer vertegenwoordigd. De samenstelling is verder als volgt: Hans Alkemade, Peter Hendriks, Martin Walraven, Marja Kemper, Harry Peters, Jenneke van Dongen, Gerard Veenstra, Mirjam Schouten, Quirijn van den Berk, Alex van Megen, Michael van Doorn, Marijke van der Venne, Babs Jasper, Jacqueline Le Grand, Joost Janssen.
Op dinsdag 31 mei om 19.30 uur worden de leden op het stadhuis geïnstalleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: