De Gelderlander schrijft:

Huizen of boten, werf wil verder
                DIRECTEUR ZET PEIL OP 2019 GRAVE

Huizen, appartementen en een hotel, of weer schepen gaan bouwen. Robert van Kessel wil vooruit. Vier jaar na het faillissement van de Scheepswerf aan de Maas in Grave, zegt Van Kessel: “Ik wil weten waar ik aan toe ben.”
Hij nodigde een paar weken geleden de Graafse raadsfracties uit om zijn bouwplannen uit te leggen. 

Bouwplannen die hij twee jaar geleden ook al ontvouwde.

“We zijn in de afgelopen twee jaar niet verder gekomen dan praten. Ik hoop dat de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders de opdracht geeft om de kaders uit te werken waar ik me aan heb te houden.”

Van Kessel legt de twee opties uit die er zijn: “Ik kan hier gaan bouwen. Daarvoor kunnen we de fundamenten van de werf gebruiken en we kunnen de staalconstructie die er toch al staat gebruiken. Als het aan mij ligt, weet ik na de zomer waar ik sta. Grave wil al jaren af van zware industrie op deze plek, tegen het centrum aan. Dus dit is dé kans.”
Van Kessel maakt duidelijk dat niet kiezen ook een vorm van kiezen is. “Ik kan hier zo weer beginnen met het bouwen van schepen. Ik zit hier nog met 3D Ship Engineering, ik heb een werf van 200 meter en alle vergunningen om schepen van 135 meter lengte te gaan bouwen. Het duurt een jaartje om hier de boel weer operationeel te hebben.”

In de plannen van Van Kessel wordt de grote hal gebruikt voor appartementen, een hotel en horeca. Die hal kan dan gesplitst worden in twee of drie blokken, zodat het niet een te groot geheel wordt. Een van de drie kleinere loodsen kan gesloopt worden om een doorsteek van de Loswal naar de nieuwe haven te maken. Daar kunnen woningen gebouwd worden.
“Het is een mooi plan en het kost de gemeente niets. In 2017 bouwen, wat ik graag wilde, gaan we niet halen. Ik hoop dat we in 2019 echt aan de slag kunnen.”

Nel Schuts van Keerpunt 2010 noemt de ontwikkelingen op de plek van de Scheepswerf ‘een impuls voor Grave’.
Wethouder Eric Daandels liet onlangs al weten positief tegenover de plannen te staan. “We hebben als college geen terughoudende houding, maar hebben nog wel een paar opmerkingen over de plannen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: