Grave Lokaal

Arena schrijft:

Fotoreportage

Brandweerpost Grave naar landelijke finale 112-wedstrijd

14-6-2016 om 22:27 Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE – Zes leden van de Brandweerpost Grave hebben zich zaterdag 11 juni met een fraaie derde plaats tijdens de 112-wedstrijd in Diepeveen gekwalificeerd voor de landelijke finale op 24 september in Berghem.

De ploeg onder leiding van Franc van Rossum in de rol van bevelvoerder moest aan de bak voor een hulpverlening bij een houtverwerkingsbedrijf. Ter plaatse bleek dat de eigenaar zo over zijn toeren was, dat deze hartfalen kreeg. Daardoor moest een reanimatie worden gedaan. Verder bleek dat er iemand bekneld lag met zijn been onder een grote stapel hout. De focus van de ploeg was in eerste instantie hierop gericht, echter om de hoek bleek er ook nog een heftruckchauffeur in paniek een stelling te hebben geramd. Hierbij had hij een collega in het nauw gedreven waarna een klein brandje ontstond. Een uitdaging voor de ploeg, waarbij er geschakeld moest worden en de juiste prioritering gemaakt moest worden.
De Graafse ploeg, bestaande uit Edwin Siebers (chauffeur), Franc van Rossum (bevel), Greg Janssen (nummer 1), Jan Cuppen (nummer 2), Haico Croijmans (nummer 3) en Tim van Asperen (nummer 4), liet zien dat ze vakbekwaam was en de rust behield.
Tijdens de prijsuitreiking kwam het verlossende woord eruit: derde en door naar de landelijke finale. De ploeg is gedurende de voorbereidingen begeleid door Geert Broens en Cas van de Mosselaar. De gehele post heeft een bijdrage geleverd in de ondersteuning en waarneming en was deelgenoot in het succes. Op 24 september staat de landelijke 112-finale in Berghem op het programma. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *