Omroep Brabant komt filmen tijdens de komende raadsvergadering a.s. dinsdag.

Omroep Brabant is de afgelopen weken bezig geweest met het een onderzoek naar de aanwezigheid van Brabantse raadsleden bij besluitvormende raadsvergaderingen. 

Dit met de centrale vraag: hebben wij hier in Brabant spookraadsleden? Het antwoord op die vraag is ‘nee’. Sterker nog, in Brabant is het zelfs prima gesteld. Opvallend is daarbij vooral de rol van Grave. De raadsleden in deze gemeente hebben over heel 2015 gezien een aanwezigheidspercentage van maar liefst 99 procent. De 100 procent is net niet gehaald door één afmelding op 15 december. Toch willen we de gemeente Grave graag gebruiken als voorbeeldgemeente voor onze reportage.

Concreet verzoeken we u om te mogen filmen tijdens de raadsvergadering van 24 mei aanstaande. Daarnaast willen we graag meelopen met een raadslid om dit ietwat politieke verhaal een menselijk tintje te geven. Daarbij is het de bedoeling om de gang van huis/werk naar het gemeentehuis in beeld te brengen. De insteek: hoe combineert u uw werk met het raadslid zijn? Is het lastig om altijd aanwezig te zijn? Wat is er voor nodig?
Aan de hand van enkele door Omroep Brabant geformuleerde criteria; een raadslid dat naast het raadslidmaatschap een (fulltime) baan heeft,  een lokale partij vertegenwoordigt en al wat jaren meeloopt in de Graafse gemeenteraad zijn de heren Kamps en Joosten naar voren gebracht.

Omroep Brabant benadert zelf raadsleden met dit verzoek en is bij aanvang van de raadsvergadering op 24 mei aanwezig in de raadzaal om te filmen.

Bron: mailverkeer griffier en raadsleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: