Mona Keijzer spreekt. Mijn CDA landelijk voorbeeld die duidelijk is in haar opstelling.

Keijzer: Goede zaak, dat nu duidelijk is dat huishoudelijke verzorging onder de Wmo valt.


De Centrale Raad van Beroep sprak deze week definitief uit dat huishoudelijke hulp onder de Wmo valt, inclusief schoon beddengoed en schone kleding. Mona Keijzer: “De wet is blijkbaar zo vaag dat hier discussie over mogelijk was. De staatssecretaris nam wat mij betreft bij alle discussies daarover onvoldoende stelling, hoewel hij het nu in kranteninterviews anders doet voorkomen. Hij voerde te snel zorghervormingen in en in de gemeenten moesten wethouders het maar voor hem oplossen. De rechter heeft nu gelukkig helderheid verschaft. Maar wat een verloren tijd voor al die burgers die verstoken zijn geweest van huishoudelijke hulp en voor medewerkers die hun baan zijn kwijtgeraakt.”

Webmaster: Als landelijk CDA lid kreeg ik dit bericht onder ogen.
Wat zijn de gevolgen in Grave geweest voor burgers die  op huishoudelijke hulp gekort werden? En hoeveel medewerkers hebben onterecht hun baan verloren of zijn gaan werken bij een andere aanbieder voor een lager salaris. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: