Grave Lokaal

Wethouder Eric Daandels: onze eigen Graafse “Van der Steur”.

Wethouder Eric Daandels als bestuurder toen we nog geen gemeenteraad hadden.

Terwijl in de Tweede Kamer een spannend 
debat over de blunders van minister van der Steur begint zet ik hier een aantal kantekeningen bij dossiers van wethouder Eric Daandels.

In de commissievergadering Ruimte zei hij dat er geen zienswijzen zijn ingediend tegen het voornemen om bomen rond de Gracht /Ijsbaan te kappen. Tijdens de vergadering bleek al dat er wel degelijk bezwaren waren ingediend.

 “Op vestingwerken horen geen bomen”: Eric Daandels. Tijdens het 
Historisch Spektakel van afgelopen weekend heb ik goed naar de grote platte
 -grond in het Museum gekeken. Hier stonden ook veel bomen. De dag ervoor had ik goed rondgekeken in Vestingstad Naarden. Ook hier veel bomen. Veel 

knotwilgen op diverse plekken te zien.

De Raad van State krijgt diverse Graafse bestemmingsplan wijzigingen te beoordelen. Met goed overleg kunnen deze procedures voorkomen worden.

Graveon moet juridische stappen nemen om verdere uitbreiding van detailhandel op het Wisseveldterrein te voorkomen. Via een raadsledennieuwsbrief is bekend dat een onderneming een verzoek ingediend heeft om op het voormalige Maertens terrein, na verplaatsing de Lidl of Nettorama te vestigen.

In het dossier Wisseveld, dat Grave veel geld gekost heeft, is Daandels ook al 6 jaar verantwoordelijk wethouder.

Als de Prinses Margriet had kunnen blijven liggen dan hadden  we nu een prachtige verblijfsaccommodatie aan de Maas.  Met Joon aan de knoppen zou dat waarschijnlijk  anders gelopen zijn 

En dan hebben we ook  nog het Snippergroentraject dat ook voor veel boze burgers gezorgd heeft  en meer dan 250.000 euro gekost heeft. 


Het debacle rond de sluiting van de Graafse Scheepswerf kan nog een forse 

schadeclaim opleveren. Of er achter gesloten deuren aan een deal wordt gewerkt is niet bekend.  

2 gedachten over “Wethouder Eric Daandels: onze eigen Graafse “Van der Steur”.

  • Dag Jacques, Voordat je vanuit het Gooi mensen gaat beschadigen en Grave beschadigd, zou het goed zijn je aan de feiten te houden. Je zou je insinuerende eigen mening beter voor jezelf kunnen houden. Deze hoort niet thuis op een website die van een politieke partij schijnt te zijn. Je partijgenoten hebben het druk om zich van de uitlatingen op deze website te distantiëren. Met vriendelijke groet Ben Peters

    Beantwoorden
  • Beste Ben,

    Bij het faillissement van Scheepswerf Grave maakt Jacques terecht een kanttekening met betrekking tot de daden van wethouder Daandels en deze wordt ook gestaafd door aantoonbare feiten. Het was immers wethouder Daandels die een voor de werf levensbelangrijke en aangenomen motie van de gemeenteraad, op basis van door hem opgestelde onwettige bepalingen in een nieuw bestemmingsplan, heeft afgewezen. De opmerking van Jacques over de scheepswerf is dus geen insinuatie maar feit.

    Robert van Kessel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *