Grave Lokaal

Zalig Pasen: laat je hart raken!

Uit mijn foto-archief:
In het Atomium zit alle symboliek van deze passieweek.

Na een passieweek die iedereen lang zal heugen is iedereen toe aan een Zalig  Paasweekend.

Een terugblik op deze passieweek:

Palmzondag: traditiegetrouw is er een Palmpaasprocessie in Grave. Hierbij wordt herdacht dat Christus triomfantelijk werd ingehaald in Jeruzalem.
Passiemaandag: de wereld wordt opgeschrikt door alweer aanslagen. Nu op twee uur rijden van ons bestuurlijk centrum. “Het komt wel erg dichtbij”: zegt men dan.
Passiedinsdag: de inhoud van Ons Gezinsboek met als titel: “Ode aan Jeannette”  krijgt definitief vorm.
Passiewoensdag: De “Passion Politieke toekomst Land van Cuijk” in Boxmeer zorgt voor de nodige emotie en het regieteam mag er nu een “Chocolade Paashaas” van maken.
Witte Donderdag: the Passion in Amersfoort wordt door meer dan 3 miljoen kijkers gevolgd. Leo  Fijen geeft ’s middags een kijkje achter de schermen tijdens een wandeling door Historisch Amersfoort. Een uitspraak bleef me lang bij: “Doordat de liberalen het geloof achter de voordeur gedrongen hebben staan allerlei groepen tegenover elkaar en niet meer naast elkaar”.
Onze eigentijdse  JesusChristSuperstar,  Johan Cruijff, op voetbalschoenen overlijdt totaal onverwachts in zijn geliefde Barcelona temidden van zijn naaste dierbaren. Hij heeft de tweede helft verloren na met 2:0 voorgestaan te hebben.

Goede Vrijdag: de Matthauspassion van Johan Sebastian Bach geeft hoop en troost. Dit stuk vertelt het verhaal van het lijden en sterven van Jezus volgens het evangelie van Mattheus.
Paaszaterdag: de ochtend begint met een prachtige digitale voorpagina van de Gelderlander en een paasbijdrage van de nieuwe Brabantse bisschop over een uitspraak van Jezus: 
Geef mij  je angst en ik geef er je hoop voor terug.”
Ook een mooie bijdrage over wat empathie met je kan doen.
De zonnige paaszaterdag eindigt met de Paaswake in alle Rooms Katholieke kerken over de hele wereld.
Paaszondag: plechtige hoogmis in sint Vituskerk in Hilversum. Daarna de jaarlijkse pauselijke zege vanuit Rome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *