Laatste nieuws over de brandweer.

IMG_9250

Brandweer kan vanaf vandaag met vier man uitrukken

Vanaf vandaag kan het voorkomen dat je de brandweer niet met de standaard zes mensen uit ziet rukken, maar met vier mensen. Voor de klussen die je met vier mensen ook aan kan (bijvoorbeeld een containerbrandje) worden zij flexibel gealarmeerd.  Maar wanneer er een verkeersongeval gebeurd rukken zij gewoon met de volledige bemanning uit (zes mensen).
Binnen Brandweer Brabant-Noord gaan we flexibel uitrukken met drie typen voertuigen: de standaard TS, de TS-Light en de TS-Flex. Een TS-Flex is een standaard TS met een minimum bezetting van 4 personen inclusief een bevelvoerder. Een TS-Light is een voertuig dat speciaal is samengesteld voor kleine klussen, waarbij wordt uitgerukt met een bezetting van 4 personen, waaronder een bevelvoerder. Welk voertuig door de meldkamer wordt gealarmeerd, wordt bepaald op basis van een klussenlijst. Dit hangt dus af van het incident, de inzetbare voertuigen op de post en het aantal vrijwilligers dat opkomt bij een alarmering. We kunnen zo maatwerk organiseren bij het uitrukken naar kleine en grote incidenten. Om je een beeld te geven van flexibel uitrukken in Brabant-Noord, welke voertuigen waarvoor ingezet kunnen worden en wat dit betekent voor je brandweerpost, is deze animatie gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: