Hebben we na Zwarte Woensdag een kopgroep van Boxmeer en Cuijk en een peloton van verliezers?

Er nadert een Uur U voor het Land van Cuijk

Een moment waarop doormodderen geen optie meer is en gemeenten een sprong vooruit moeten maken. Als niet iedereen meewil, dan maar een kopgroep. Misschien moet de stip aan de horizon woensdag maar een eindstreep worden. De achterblijvers kunnen dan nog proberen de kopgroep in te halen anders worden de verkiezingen van onze nieuw gemeenteraden de eindstreep in 2018. En wordt het Land van Cuijk misschien wel uit de strijd genomen door de provincie Noord-Brabant waar de macht van het CDA al gebroken is. 

Hetzelfde CDA, waarvan drie fractievoorzitters uit Mill, Cuijk en Grave in een groot interview zich uitspraken over een duidelijke Herindelingsstip aan de Horizon binnen niet al te lange tijd. Dezelfde fractievoorzitters van Grave en Mill zijn nu mordicus tegen alleen maar een onderzoek. De fractievoorzitter van Cuijk komt waarschijnlijk maandag met zijn standpunt. De CDA fractie van Boxmeer is de enige fractie die in Boxmeer tegen is. In Sint Anthonis is de CDA fractie ook tegen. Ook de CDA commissaris van de Koning wil het liefst alles zo laten zoals het is. Dan Kunnen twee CDA burgemeesters en de nodige CDA wethouders en CDA raadsleden in de “koers” die de “Ronde van het Land van Cuijk” heet blijven. Als het CDA in de diverse gemeenten bij hun standpunt, onderzoek herindelen, gebleven waren was er woensdag een kleine meerderheid ontstaan. Maar een wethoudersstoelendans was dan onvermijdelijk geweest zou LPG-er Anja Henisch hard roepen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: