Grave Lokaal

De Graafsche Courant: Aan de lijn met burgemeester Roolvnk

In het artikel over de bestuurlijke toekomst van het Land van Cuijk rept de burgemeester/portefeuillehouder geen woord over het minderheidsstandpunt van de oppositie. Zijn “belletje” gaat alleen over het standpunt van LPG, CDA, Trots (zonder Land van Cuijk) en de VVD. (goed voor 8 zetels)

Het standpunt van VPGrave, EVA en Keerpunt 2010, samen de oppositie met 7 zetels, om wel een onderzoek naar gewenste duurzame samenwerking/herindeling te houden komt in zijn “belletje” helemaal niet ter sprake.
De burgemeester gaat hierbij in de fout. Hij is niet alleen burgemeester van de coalitie. Hij speelt hier voor boodschappenjongen van 7 raadsleden en 3 wethouders.
Aan het einde schrijft hij:
“Mocht er geen draagvlak zijn voor een (onderzoek naar) gemeentelijke herindeling dan is dat realiteit. De toekomst zal leren of er ooit een andere realiteit gaat ontstaan.”
P.S. Volgens de uitleg van de “Democratie van Rick Joosten” is een meederheid van stemmen voldoende. Naar het zich laat uitzien wordt er morgen niet gestemd en zijn er geen stemkastjes. Op de opgetuigde bijeenkomst zal een ingehuurde kracht alleen maar naar meningen en reacties vragen. Daarna is de regiegroep weer aan zet. De 45 voorstemmers en 40 tegenstemmers van het voorstel kunnen op de werkconferentie niet stemmen. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *