Grave Lokaal

Samenwerking Land van Cuijk; brief van de raad en het college van Cuijk.

Enkele citaten uit deze brief die de raad van Cuijk naar het college en de gemeenteraad heeft gestuurd:

Ons college heeft verzuimd de motie aan te bieden aan de raden en colleges van de vier ander gemeenten. Inmiddels is bekend dat de motie bekend is in het Land van Cuijk.
Op voorstel van het coordinatieoverleg heeft het regieteam een ten opzichte van het Manifest Land van Cuijk 2015 een afwijkend proces vastgesteld.
De komende weken gaan de raden aan de slag met vier opdrachten.
Voor het Land van Cuijk heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een duidelijk advies meegegeven: een organisatievorm voor de vijf gemeenten en dit te zien als opmaat naar een bestuurlijke fusie.
Nieuw in dit stadium is dat bij de verkenning in het onderzoek “Samen werken in het Land van Cuijk” gesproken wordt van verregaande samenwerking en bestuurlijke fusie.
Voor ons is de situatie waarin het samenwerkingsproces zich thans bevindt onacceptabel. We moeten krachtig vooruit met het Land van Cuijk: duidelijke keuzes en concrete resultaten. Duidelijk mag zijn dat wij die discussie over de bestuurlijke toekomst willen voeren.
Boxmeer en Cuijk willen een stip aan de horizon zetten.
2016 is voor de Chinezen het jaar van de Aap. Apen zijn genieen van de Chinese dierenriem. Niets is voor het te moeilijk. 2016 is voor het Land van Cuijk het jaar van de Duidelijkheid. Wij gaan die uitdaging aan met Boxmeer, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.
Deze brief staat bij de ingekomen post voor de raad op de website van Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *