Grave Lokaal

Raamdonk en Wegwijzer samen in Campus Grave-West.

Woensdag 13 januari open middag

Campus Grave-West geopend door burgemeester Lex Roolvink

Door Jan Gubbels van Basisschool De Raamdonk op website ARENA.

GRAVE – Burgemeester Lex Roolvink heeft dinsdag 5 januari de Campus Grave-West officieel geopend. Het eerste samenwerkingsverband in de gemeente Grave op het gebied van onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar maakt daarmee een officiële start.
Daar stonden ze dan allemaal, ruim 325 kinderen van Kinderopvang De Eerste Stap en van de basisscholen De Wegwijzer en De Raamdonk. Met z’n allen stonden ze te wachten op de afgesloten Burgemeester Ficqlaan op de opening van de campus Grave West. Om precies 11.15 uur kwamen de genodigden voor de officiële opening naar buiten. Onder hen ook het college van B & W. Burgemeester Lex Roolvink nam het woord en betrok daarbij actief de aanwezige kinderen.
Vervolgens werden de vlaggen van de drie partners van de Campus Grave-West gehesen: De Wegwijzer, De Eerste Stap en De Raamdonk. Na een warm applaus van het talrijk aanwezig publiek stapte de burgemeester met de voorzitters van de leerlingenraden van beide scholen naar voren om het naambord van de Campus met het nieuwe logo te onthullen. Dit logo is ontworpen door een aantal kinderen van De Wegwijzer en De Raamdonk. Na afloop van de opening en een dankwoord van de beide schooldirecteuren maakten de genodigden nog een rondgang door de school. De opening kan als geslaagd beschouwd worden.
Openingsweek
Voor de kinderen van de kinderopvang en de scholen begint het echte feest pas volgende week. Dan is er een openingsweek met allerlei activiteiten. Op maandag 11 januari wordt in samenwerking met theaterschool Hakoena een theaterdag gehouden. Op dinsdag 12 januari is er tijd voor het maken van kunstzinnige werken die tentoongesteld worden in de aula van de school. Op woensdag 13 januari houden de leerlingenraden van De Wegwijzer en De Raamdonk een sponsorloop met als doel geld op te halen voor ‘Join the Pipe’. Met deze actie wordt een drinkwatertraject in ontwikkelingslanden gefinancierd. Tot slot is er op donderdag 14 januari een feest: voor de jongere kinderen ’s middags en voor de oudere kinderen ’s avonds.
Open middag
Voor belangstellende vrienden, familie, omwonenden en bewoners van Grave staan de campusdeuren woensdagmiddag 13 januari open van 13.30 tot 15.30 uur. Iedereen is van harte welkom op de Mgr. Borretweg 1 (De Eerste Stap) en de Burgemeester Ficqlaan 4 (De Wegwijzer en De Raamdonk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *