Grave Lokaal

Het dossier Graafse Ladderwagen. Keerpunt 2010 stelt diverse verhelderingsvragen!

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Grave.
Vragen naar aanleiding van het antwoord van 11 januari 2016 van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord over het verzoek van de gemeenteraad van Grave om de autoladder in de Post Grave te handhaven en daartoe een overeenkomst over de bekostiging hiervan met de gemeente Grave te sluiten.
De vragen worden gesteld door raadslid Ben Litjens van Keerpunt 2010.
Vraag 1
Heeft uw College kennis genomen van de inhoud van de brief van de Veiligheidsregio van 11 januari 2016, waarin staat dat de autoladder (in Graafse termen: de ladderwagen) wordt afgestoten?
Vraag 2
Hebt u een verklaring voor het feit, dat de ladderwagen nu wordt afgestoten terwijl tot op heden steeds door uw College is gezegd, dat de ladderwagen elders in de regio wordt ingezet?
Vraag 3
Wilt u bij de Veiligheidsregio informeren wat de vraagprijs c.q. verwachte opbrengstprijs van de ladderwagen is, wanneer de verkoping plaatsvindt en waar inschrijving op deze verkoop wordt gepubliceerd?
Vraag 4
Wilt u bij de Veiligheidsregio informeren of het bestuur daarvan bereid is de ladderwagen aan de gemeente Grave te verkopen of te verhuren, zodat de ladderwagen als reserve materieel in de brandweergarage kan worden gestald?
Vraag 5
Wilt uw College voor de raadsvergadering van 2 februari 2016 een nauwkeurig exploitatie overzicht opstellen ten behoeve van het operationeel houden van de ladderwagen als reserve materieel?
Vraag 6
Is het besluit van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio een voor de gemeenteraad voor beroep vatbaar besluit?
Escharen, 
Namens Keerpunt 2010
Ben Litjens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *