Grave Lokaal

4 Sinterklaassuprises in de besluitenlijsten van ons college!!!!!

Tip voor de Raad van Inspiratie en 
Toeristisch Platform “Historisch Grave Ja Natuurlijk” :
Haal de Prinses Margriet terug naar deze locatie in de Maas.

Er komt nu toch een fontein in de Gracht aan de G.W.Lovendaalsingel.


Jarenlang heeft Keerpunt 2010 en de fractie Jacques Leurs met de begrotingsbehandelingen daarvoor al moties ingediend met steeds een afwijzing.

1. Vaststellen ontwerp gracht G.W. Lovendaalsingel. 


Samenvattend advies: 

In de gracht aan de G.W. Lovendaalsingel is al een aantal jaren overlast van blauwalgen. De gemeente Grave en het Waterschap Aa en Maas hebben in 2015 besloten de overlast tegen te gaan door een combinatie van werkzaamheden uit te voeren. Voor de werkzaamheden zijn diverse onderzoeken uitgevoerd en een ontwerp opgesteld. Na uw instemming met bijgevoegd ontwerp wordt overgegaan tot uitvoering. 

Besluit: 

1. In te stemmen met bijgevoegd ontwerp voor de gracht aan de G.W. Lovendaalsingel. 
2. Een gedeelte van het gemeentelijke perceel aan de Driesenweg Escharen beschikbaar stellen als alternatief voor de Dahliavereniging. 
3. De kosten voor het plaatsen van een fontein mee te nemen bij de uitvoering Motie Historisch Grave. 
4. Geen beplanting terug te brengen rond de gracht aan de G.W. Lovendaalsingel. 

ADV/G/15/01285 Z/G/13/04035 



Openbare Werken 

H.A.W.M. Daandels 
3 november 2015

Bericht op mijn weblog op 30-09-2009

Al jaren bepleit ik de aanleg van een of meerdere fonteien in onze mooie Stadgracht.

Afgelopen zondag zag ik dat er nog steeds water gepompt wordt in de Stadgracht omdat de groene alg bestreden moet worden.

Al menig jaar zijn hier een of meer pompen aan het werk.

Investeer in een goede en mooie verlichte fontein en Grave ligt er weer mooier bij.



2. Verstrekken brandmelders: uitvoering Keerpunt 2010 e.a. motie.



Raadsvoorstel: 
Brandpreventie inwoners Grave 
Samenvattend advies: 

Tijdens de raadsvergadering van 10 november jl. is gesproken over de brandveiligheid in de gemeente Grave. Daarbij is optioneel een voorstel ingebracht om alle adressen in Grave te voorzien van twee rookmelders, voor zover al niet aanwezig. Afgesproken is om dit voorstel aan het papier toe te vertrouwen teneinde hierover, indien gewenst, nader over van gedachten te kunnen wisselen. 
Besluit: 
Vast te stellen het raadsvoorstel: Verstrekken brandmelders in het kader van brandpreventie.



3. Subsidie aan Graveon ten behoeve van Toeristisch Platform ‘Historisch Grave, Ja Natuurlijk’. 

Samenvattend advies:
In de gemeente Grave is het lokale Toeristische Platform ‘Historisch Grave, Ja Natuurlijk’ actief. Dit platform valt organisatorisch onder Graveon. Laatstgenoemde organisatie vraagt subsidie voor de activiteiten van het platform. 
Besluit: 

Aan Graveon incidentele subsidie toe te kennen van € 10.000,– uit te keren in twee delen ( 2015 € 5.000 en 2016 € 5.000) t.b.v. het Toeristisch Platform ‘Historisch Grave, Ja Natuurlijk’. 


4. Openbaarheid pad langs de woningen Pater van den Elsenstraat 8 en Oranje-Bastion 15 te Grave. 

Samenvattend advies: 

In het kader van het project Oranje Bastion dient er een standpunt ingenomen te worden over de status van het pad tussen de Pater van den Elsenstraat en het Oranje Bastion te Grave (wel of niet openbaar). O.a. gezien de aanwezigheid van het bordje ‘eigen weg’ kan het standpunt ingenomen worden dat er geen sprake is van een openbaar pad en hoeft er geen besluit genomen te worden om het pad aan de openbaarheid te ontrekken. Ter vermindering van de regeldruk wordt voorgesteld u de wens uit te laten spreken om de raadsbevoegdheid om wegen aan de openbaarheid te onttrekken in zijn algemeenheid te delegeren aan het college (één en ander zal dan ingepast worden in de werkvoorraad van Grondzaken).
Besluit: 

Het standpunt uit te spreken dat het pad langs de woningen Pater van den Elsenstraat 8 en Oranje Bastion 15 te Grave geen openbaar pad betreft.
P.S. Hopelijk heeft de bewoner van een van de woningen, ons raadslid Leon Kamps, een neiuw bordje Eigen Weg van de Sint gekregen. Het huidige is onleesbaar geworden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *