Grave Lokaal

Gezien op de website van Grave.

Bijeenkomst Zuiderwaterlinie op 4 november 2015

Op woensdag 4 november 2015, van 19.30-21.30 uur in de raadzaal van het voormalig gemeentehuis Ravenstein (St. Luciastraat 2) vindt een bijeekomst plaats over de Zuiderwaterlinie. Burgemeester L. Roolvink (Grave) en wethouder J. van der Schoot (Oss) nodigen de inwoners van hun gemeenten van harte uit voor deze bijeenkomst.

Doel van de bijeenkomst

Gemeenten Oss en Grave willen het verhaal van de Zuiderwaterlinie aantrekkelijk maken. Ook voor toerisme en recreatie. Monumentenhuis Brabant maakt hiervoor met de inwoners van Oss en Grave een ‘kansenkaart’. Hoe laten we het verhaal van de Zuiderwaterlinie in gemeenten Oss en Grave en de Beerse overlaat beter zien? Inwoners uit de gemeenten Grave en Oss worden gevraagd om samen ideeën hiervoor te verzamelen. Van fiets- en wandelroutes tot bij wijze van spreken recepten voor een militaire stamppot. Alle ideeën zijn welkom.

Wat is de zuiderwaterlinie

De zuiderwaterlinie is de vroegere grens tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Nederlanden. Ze loopt van Bergen op Zoom (via Ravenstein) naar Grave. Met een ingenieus stelsel van dijken en sluizen kon het land tussen deze versterkte steden in tijden van oorlog onder water worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *