Grave Lokaal

De Graafse Bestuurscrisis no. 12: De vragen die fractievoorzitter Nel Schuts niet kon stellen. Enkele vragen gaan over Bestemmingsplan Buitengebied. Zonder oppositie werd dit voorstel van het college behandeld. Ze liggen nu bij de griffier.

Nog steeds niet beantwoord!!!! 27 dagen verstreken. De raad kan zo niet controleren!!! Fractievoorzitter vraagt waar de antwoorden blijven.


Vragen van Keerpunt 2010      2 oktober 2015



– Wij willen geïnformeerd worden over de stand van zaken in de kwestie Broekman versus Sprengers in Gassel.


– Eveneens willen wij weten hoe het staat met de gevolgen van het arrest van de Raad van State inzake het bestemmingsplan Hommerzaad.


– Wij hebben kennisgenomen van het rapport van de Rekenkamer Commissie d.d. 7 juli 2015 ‘Kansen voor Cuijk’ over de betekenis van gemeenschapsaccommodaties voor het behoud van de leefbaarheid in wijken en dorpen.

– Geeft het rapport aanleiding om ook in Grave actie te ondernemen

– Raadsinformatiebrief Actuele ontwikkelingen op het gebied van vluchtelingen
en brief van de provincie d.d. 19-08-2015 inzake Huisvesting vergunninghouders.
   – Is de achterstand van 2014 geheel ingelopen?

– In Grave zijn 17 personen van vergunninghouders die al gekoppeld zijn aan de gemeente.
De VNG vraagt in een brief d.d. 16 september 2015 om deze vergunninghouders via een ZelZorgArrangement op kosten van het COA uit te plaatsen.
– Gaat het college dit oppakken en uitvoeren?

– In een boze brief van de ZLTO Land van Cuijk Noord d.d. 19 juni 2015 aan de gemeenteraad wordt verbazing uitgesproken over het feit dat er vooraf noch tijdens het proces communicatie is geweest over de tot standkoming van het voorontwerp bestemmingsplan Boomteelt.
Wij willen graag aangetoond zien, dat – zoals wethouder Daandels heeft aangegeven – de ZLTO gevraagd is om te reageren, maar dat er geen reactie is ontvangen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *