De Gelderlander schrijft over het bord van Ben/Jan Litjens.

‘Mensen moeten niet schrikken van lawaai’
vervolg van regiopagina 1
Volgens Jan Litjens is het bedrijf van zijn broer niet alleen een stenenhandel, maar ook een recyclingbedrijf en kunnen er activiteiten als puinverwerking plaatsvinden. “Dat kan nog wel eens wat lawaai opleveren. Het moet niet zo zijn dat mensen een keer wakker schrikken en niet weten wat er gebeurt.”
Hof van Esteren ligt, zo waarschuwt Litjens potentiële bouwers, op 100 meter van het bedrijf van zijn broer. “Als er straks klachten komen en de nieuwe buren waren niet op de hoogte van de bedrijfsactiviteiten, hebben de mensen meer recht van spreken.”
Raadslid Ben Litjens is door burgemeester Lex Roolvink gevraagd om tekst en uitleg te geven van zijn actie met het bord. Litjens verwees daarbij naar zijn broer Jan als zaakwaarnemer. Tot een goed gesprek is het nooit gekomen. Roolvink: “Het gaat hier om een door de raad goedgekeurd plan. De Raad van State heeft bezwaren van omwonenden tegen het plan, onder wie Ben Litjens, afgewezen. Zijn fractie is onderdeel geweest van een democratisch proces. Voor een raadslid gelden andere normen.” Litjens, die zijn bedrijf aan de Graafsedijk heeft, heeft aan weerszijden van de weg flink wat bouwmaterialen opgeslagen. Passanten hebben soms niet het gevoel over de openbare weg te rijden, maar over een bedrijfsterrein. “Potentiële kopers kunnen nu goed zien hoe het hier kan zijn. Er was daar een groenstrook en mijn broer heeft die grond hard nodig”, aldus woordvoerder Litjens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: