Grave Lokaal

De Graafse Bestuurscrisis no. 2: Louis Sparidans schrijft: “Grave laat zich weer kennen’

Afgelopen dinsdagavond, 29 september 2015, liet de Graafse gemeenteraad zich weer van haar ‘slechtste kant’ zien. Aan de orde was een interpellatiedebat over het Wisseveld-drama, bij de meeste Gravenaren intussen welbekend. Meer dan tien miljoen euro werd hierbij door de gemeente verkwanseld!

Maar nog voordat het debat hierover kon beginnen besliste de coalitie (met acht van de vijftien stemmen) dat het van de agenda moest worden afgevoerd. Het moet kennelijk in de doofpot blijven.
De coalitie in Grave wordt gevormd door LPG (Lokale Partij Grave), het CDA, de VVD en Trots. Het is maar dat u het weet. Voor de oppositie (zeven raadsleden) was dat reden om unaniem op te stappen, maar de coalitie besloot om ‘vrolijk’ verder te gaan met vergaderen.
Wisseveld-drama
Het Wisseveld-drama zal zo nooit écht aan de Graafse bevolking worden uitgelegd, laat staan op een gedegen manier worden verantwoord. Het College van Burgemeester en Wethouders zat erbij en keek ernaar. We moeten het ermee doen. Het zal u niet verbazen dat nog slechts één op de twaalf inwoners van Grave vertrouwen heeft in het lokale gemeentebestuur, zoals deze week is gebleken uit een enquête van de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Onvoorstelbaar zult u misschien denken, maar heus, het is waar!
Louis Sparidans op Arena website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *