Grave Lokaal

Voorontwerp Bestemmingsplan “Bedrijventerrein Wisseveld en NieuweHaven”.

Gemeente Grave – Bekendmaking voorontwerpbestemmingsplan
“Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven” te Grave
Burgemeester en wethouders van Grave maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Wisseveld en Nieuwe Haven’ wordt voorbereid. 
Het plangebied wordt globaal begrensd door de Arnoud van Gelderweg aan de noord- en westzijde, de Pater van den Elsenstraat aan de zuidzijde, de Handelstraat aan de zuidoostzijde, de Industriestraat en aan de oostzijde de Koninginnedijk te Grave (5361 CR, CV, CW, CX en EB).Daarnaast maakt de Nieuwe Haven te Grave (5361 CR en EK) deel uit van het plangebied.
Het doel van het bestemmingsplan is primair om – ter verdere uitwerking van de ‘Structuurvisie gemeente Grave 2025’ – de juridisch-planologische regeling voor het plangebied te actualiseren, waarbij enerzijds wordt uitgegaan van de bestaande rechten en anderzijds van de bestaande situatie. Uitgangspunt hierbij is, dat een groot gedeelte van het voorheen als ‘uit te werken woondoeleinden’ bestemde plandeel niet meer zal worden verwezenlijkt. De ontwikkelingsruimte voor de gevestigde en nieuwe bedrijven wordt gezocht in de stedenbouwkundige mogelijkheden en de mogelijkheid om andere activiteiten te ontplooien binnen de van toepassing zijnde milieucategorieën. Er is dan ook sprake van een beheergericht plan voor de bestaande toestand. Daarbij is een goede afstemming met de gewenste woningbouw op de aangrenzende percelen van belang. Doel van dit bestemmingsplan is enerzijds de bedrijven meer ruimte te geven om te ondernemen en anderzijds de belangen van de voorziene woningbouw te waarborgen.
Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag 24juni tot en met dinsdag 4 augustus 2015 ter inzage.
U kunt het voorontwerpbestemmingsplan op de volgende manieren inzien:
-​analoog bij de publieksbalie tijdens de openingstijden van het stadhuis. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken.
Van 24 juni tot en met 4 augustus 2015 kan iedereen een inspraakreactie geven op het voorontwerp bestemmingsplan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke inspraakreacties kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 0485 – 460 300
Alle tijdig ingekomen reacties – ook van de betrokken overheids- en andere instanties – verwerken wij in een eindverslag. Op grond van de reacties kijken wij of aanpassing van het plan nodig is. Hierna wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit wordt dan bekend gemaakt.
Op woensdag 8 juli 2015 vindt tussen 19.00 uur en 20.30 uur een inloopavond plaats in de raadszaal van het stadhuis te Grave. Tussen deze tijdstippen kunt u vrij binnenlopen om vragen te stellen over het voorontwerp bestemmingsplan. Een op een kunt u aan de aanwezige ambtenaren, adviseurs of wethouder vragen stellen en zullen zij informatie verstrekken. U bent van harte welkom. Tijdens deze avond wordt het voorontwerp bestemmingsplan niet algemeen toegelicht en het betreft ook geen formele inspraakavond. 
Grave, 23 juni 2015 
Burgemeester en wethouders van Grave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *