Grave Lokaal

Mijn aantekeningen van de commissievergadering Ruimte opgemaakt vanaf de publieke tribune.

Commissie vergadering Ruimte 16 juni 2015.

Mededeling wethouder Daandels:
Nationaal Waterplan…schaduwschade…college zienswijze ingediend.

Nel Schuts …verheugd mij…toen was U afwachtend…graag kopie van de brief die U gaat versturen.

Vragen: 


Ben Litjens:..blij met reactie in de Gelderlander over de positieve ontwikkeling Scheepswerf Grave plannen. Graag worden we op de hoogte gehouden.
Jacques van Geest:….monument..watersnoodramp…is verplaatst naar plein in Beers….zonder overleg…door waterschap. Graag opheldering namens inwoners van Gassel.
Nel Schuts:
1. Stand van zaken aanleg breedband in het Land van Cuijk.
2. Hoogte Subsidie behoud kloosters en kerkje Velp…Drie-eenheid. 
3. Aanpak blauwalg in de Gracht.
4. STAVAZA …Motie van aansporing…aanpassen bestemmingsplannen..
5. Mail over gevel van het stadhuis. Bericht Vereniging van Eigenaren van het Stadskantoor. Geen reden om zorgen te maken over onveilige situatie. Doch er wordt wel voorgesteld bepaalde horizontale natuursteen platen met extra schroeven vast te maken.

Webmaster: het betreft deze mail die via de griffier is verstuurd.

Beste raadsleden,
Op verzoek van wethouder Daandels ontvangt u onderstaande informatie.
Van onze vertegenwoordiger in de VVE hebben we onderstaand bericht ontvangen:

Afgelopen woensdag heeft de jaarlijkse vergadering plaatsgevonden van de Vereniging van Eigenaren van het complex Zuidooster. Tijdens deze vergadering hebben wij lang en uitvoerig gesproken over de vragen m.b.t. de veiligheid van het gebouw en meer specifiek de bevestiging van de marmeren platen. Ik ben nog in afwachting van de notulen, anders had ik je deze al doen toekomen. Ik heb al verzocht om toezending van de notulen.


Na een lange discussie is het standpunt van de VvE de volgende:
In april 2011 is opdracht gegeven aan een onafhankelijk en deskundig ingenieursbureau (Kohler Peutz) om een aantal zaken uit te zoeken. Dit zijn onder meer: inventariseren van omvang en oorzaak van schade aan de gevelbekleding, of de natuursteenbekleding voldoet aan het bouwbesluit, of er een risico bestaat voor de veiligheid en welke maatregelen noodzakelijk zijn om een gewenst veiligheidsniveau voor korte en lange termijn te krijgen/behouden. 
De uitkomst van dit rapport was dat er geen oorzaken zijn die te maken hebben met de constructie waardoor er schade ontstaat aan de marmeren platen. Er is voldaan aan het bouwbesluit en er is geen reden om aan te nemen dat er nu of in de toekomst een onveilige situatie is of kan ontstaan. 
Als advies is meegegeven om 1 keer per 2 jaar een inspectie van de gevel uit te voeren. 
In navolging op dit advies is in 2013 een inspectie uitgevoerd, waarbij een nieuwe schade is geconstateerd als gevolg van mechanisch geweld van buitenaf. 
Als VvE zijn wij van mening dat het belangrijk is om de controle periodiek te laten uitvoeren. Deze controle wordt opgenomen in het meerjarig onderhoudsplan en wordt er hiervoor een servicecontract afgesloten. 
Dat betekent dat in 2015 wederom een inspectie zal worden uitgevoerd. Met de uitkomsten van het rapport van 2011, waarin de conclusie is dat voldaan is aan de veiligheidsvoorschriften en is voldaan aan het toen geldende bouwbesluit, achten wij een nieuw onderzoek niet nodig. 
Wel wordt de opdracht gegeven om alle horizontale bekleding te controleren en te voorzien van schroeven zodat de bevestiging aan de gevel hiermee wordt verbeterd. Deze opdracht is tijdens de VvE besproken, waarvan is besloten om deze uit te laten voeren.
Met dit bericht wordt invulling gegeven aan de toezegging zoals gedaan door wethouder Daandels tijdens de raadsvergadering van 16 december.

Uit de besluitenlijst van de raad van 16 december 2014: 

Motie gevel stadhuis
De heer Bannink zegt dat er overleg heeft plaatsgevonden met de wethouder. Hij geeft aan de motie in te willen trekken als de wethouder een toezegging doet dat hij met de Vereniging van Eigenaren in overleg treedt over de inhoud van de motie. Wethouder Daandels zegt toe dit te zullen doen. Degene die de gemeente vertegenwoordigt in de Vereniging van Eigenaren zal dit op de agenda van de Vereniging van Eigenaren laten zetten. De uitkomst zal worden teruggekoppeld. De heer Bannink trekt de motie in.
Daandels:
1. Breedband loopt volgens planning…Sint Anthonis is ook aangehaakt. Dat versterkt de business case.
2. Antwoord komt via verantwoordelijke portefeuillehouder n.l. de burgemeester.
3. Samen aanpakken blauwalg. Met waterschap. Hoogte bijdrage nog niet bekend.
4. Er komt een Raadsinfobrief inzake groenstrokenplan.
5. Inspectie 2015.. Mechanisch probleempje. Bij insparingen bij kozijnen moeten extra maatregelen getroffen worden.
Ben Litjens:
Aandacht voor onkruid binnenstad. Over enkele weken komen er weer duizenden bezoekers naar Grave i.v.m. het Graafs Smartlappenfestival. De binnenstad vooral langs de Maasmuur ligt er slecht onderhouden bij. 
Rob Bannink...Grave gaat toch voor groen….
Nel Schuts:
n.a.v. het verslag:
1. Aanpak klokkentoren..Daandels:komt voor de vakantie in college…na de zomer naar de raad.
2. Snippergroen…onduidelijkheid…WOB verzoek…Daandels...email naar raadsleden…helderheid…reageren op email…binnen 30 dagen antwoord van Daandels.
3. Gesprek Maasland Brabant Wonen…Maaszicht.
 Er komt een voorstel voor de zomer schreef de Gelderlander. Daandels: we wachten af. Zodra er informatie is krijgt U die…
Spreekrecht:

7 insprekers.


1. Tom Fest
Eendenpoel 15.. 1989…groenstroken…onderhoud nooit gebeurd…zelf gedaan…26 jaar onderhoud….struiken zijn door gemeente zelf geplaatst…burgerinitiatief stimuleren…redelijkheid inzien.digitaal. 
Webmaster: Zijn bijdrage is  op de site geplaatst.
2. Wil Baaijens..namens adviespunt Snippergroen…vorige week bijeenkomst Kanterslaan e.o. Beleid …heibel…illegaal grondgebruik niet toestaan…verjaring…regide aanpak door digitaal.
Webmaster: Zijn bijdrage nog niet ontvangen.
3. Lieferink…geschrokken van de brief..kopen of ontruimen..geenszins van plan te kopen…iedereen doet beroep op verjaring….Raaijmakerslaan…
moet zo blijven.
Webmaster: Zijn bijdrage nog niet ontvangen.
4. Mevr. van Dommelen.
ISABEL VAN DOMMELEN..NAMENS DE MAATSCHAP.
…professionele paardenhouderij…geen rekening gehouden met onze plannen…uitspraak raad van state heeft besluit gemeente grave vernietigd…geen reparatieplan…steeds niet gedaan…gemaakte fouten herstellen..beroep opde commissie…ambtenaren gaan de fout in.
Ben..fouten herstellen…bouwvlak vergroten…is cruciale punt…NEL…gemeente zou werken met plan 2013…van de provincie…gemeente gaat fout herstellen..nieuwe wet maakt onmogelijk..
Webmaster: Haar bijdrage nog niet ontvangen.
5. Broekman.
Niet rijmen wat de gemeente doet! Kaarten zijn niet leesbaar.

Rob Bannink...opmerking wethouder…twee ondernemers met klachten….nut en noodzaak rapport…triest wat ik hier hoor…wethouder aansporen hier een oplossing voor te zoeken.
Webmaster: Zijn bijdrage nog niet ontvangen.
6. Jan Litjens
Wat heeft de Raad van State beslist…strook…20 bladzijden over een strookje grond…we zijn allergisch voor deze wijzigingen. 
Webmaster: Zijn bijdrage is al geplaatst.

7. Van de Lockant...plan buitengebied. Sluit mij aan bij vorige collega….brief zou komen…gisteren in de namiddag.ontvangen…reactietijd van twee weken opgerekt naar drie weken…met loep kaarten bestudeerd…bestemmingsplan aanpassen aan de betrokkenen…
Webmaster: Zijn bijdrage nog niet digitaal ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *