Grave Lokaal

Joke Arts-Genevace is overleden.

In paradisum deducant te angeli
Tot ons groot verdriet hebben wij veel eerder dan verwacht
afscheid moeten nemen van
Joke Arts – Genevace

onderscheiden met de Stadspenning van de gemeente Grave
echtgenote van
Hans Arts †
★ Grave, 20 september 1936                               † Nijmegen, 16 juni 2015
Piet en Annie
Neven en nichten
Achterneven en achternichten

Correspondentieadres:
Dokter Kanterslaan 125
5361 NC  Grave
De uitvaartdienst vindt plaats
op maandag 22 juni om 14.00 uur
in de St. Elisabethkerk, Hoofdwagt 1 te Grave.
Aansluitend zal de crematie
in besloten kring plaatsvinden.
In plaats van bloemen liever een gift
voor het Restauratiefonds St. Elisabethkerk,
waarvoor een collectebus in de kerk aanwezig is.

Mocht u liever een bedrag willen overmaken,
kan dat op  NL22 RABO 0117 1018 42
t.n.v. Stichting Restauratie Elisabethkerk Grave.



———————————————————————————————



Na onze eerste verkiezingswinst, in 2010,  volgde een etentje bij Joke de Foeks in de Brugstraat. Haar lijfspreuk was:”Itte bij Joke hoefde thuus niet te koke”.


———————————————————————————————————-

Nog één keer naar ‘de Foeks’

GRAVE – De deur van ‘Eethuuske de Foeks’ in Grave gaat zaterdag 3 november nog één keer open. U mag dan uw oude, middelbare en jonge verhaal kwijt over uw bezoeken aan het Graafse uitgaansbegrip: ‘gaode mee naor Joke’.
De deur van ‘Eethuuske de Foeks’ in Grave gaat zaterdag 3 november nog één keer open. U mag dan uw oude, middelbare en jonge verhaal kwijt over uw bezoeken aan Joke.

De deur van ‘Eethuuske de Foeks’ in
Grave gaat zaterdag 3 november nog één
keer open. U mag dan uw oude, middelbare
en jonge verhaal kwijt over uw bezoeken
aan Joke.

Waarom nog één keer open? Neef Max doet uit de doeken: “Onze tante Joke Arts – Genevace moet noodgedwongen stoppen met het bedrijf. Vanwege haar financiële positie zal het pand moeten worden verkocht en voor tante zal een andere woonplek moeten worden gevonden. 
Na zo’n werkzaam leven zal er een groot gat ontstaan. Wij, neven en nichten van tante Joke, willen graag iets terugdoen voor haar. Zij heeft haar hele leven hard gewerkt en is altijd heel zorgzaam voor ons geweest. Nu vinden wij de tijd rijp om de rollen om te draaien en willen graag iets voor háár doen.” 
Wat het plan is? “Wij willen een boekje samenstellen met verhalen, anekdotes en foto’s van Gravenaren, waar ook ter wereld en mensen uit de regio die met ‘de Foeks’ zijn opgegroeid en of er mooie en minder mooie herinneringen aan bewaren. Daarom gaan wij, die zaterdag, nog een keer open van 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur voor koffie met een verhaal. Wij willen dus oude en jonge Gravenaren uitnodigen hun verhaal met ons te komen delen in ‘de Foeks’. Wat deed u hier? Met wie was u? Waarom? Welk moment is levend in uw herinnering gebleven? Mijn nichtjes zullen aanwezig zijn om de verhalen onsterfelijk te maken en familieleden zullen zorg dragen voor een bakje koffie of thee.
” Joke Genevace heeft ook menig bruidspaar en hun familieleden weten te ontroeren door ‘haar Ave Maria’ in hun huwelijksmis, ook die herinneringen zijn van harte welkom om een plek te krijgen in het boek. 

Max: ”Kom allemaal nog één keer naar ‘de Foeks’!” Joke die, ontroerd, niet goed weet wat ze met het warme gebaar van haar familie aan moet wil graag van de gelegenheid gebruik maken om haar dagelijkse klanten, toeristen en opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, instellingen en de Gemeente Grave, die de afgelopen 60 jaar vertrouwen in haar hebben gesteld te bedanken. 

Aan diegenen die zaterdag niet aanwezig kunnen zijn het vriendelijke verzoek: stuur uw verhaal, vóór 10 november naar Max Genevace – p/a Brugstraat 9- 5361 GT- Grave ofdefoeks2012@gmail.com en dit artikel door naar familie en vrienden waar ook ter wereld. Telefoon Max: 0486-476537 of 06-21531757.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *