Grave Lokaal

De jaarrekening 2014 is openbaar!

Grave, 17 juni 2015
Geacht college,
Na controle van de vergaderkalender blijkt mij dat de jaarrekening 2014 (sinds vanmorgen in elk geval) als bijlage openbaar is gemaakt via de agenda voor de audit-commissie die al op 23 juni 2015 plaatsheeft. 
Om deze jaarstukken dus goed door te kunnen nemen hebben wij burgers (en vooral de raadsleden) nog slechts enkele weken tot aan de raadsvergadering van 7 juli 2015. De Jaarrekening van gemeenten dient m.i. jaarlijks op 15 juli bij de overheid ingediend te zijn.
Via de onderstaande link kunt U de bijbehorende stukken inzien:
Het lijkt mij zeer wenselijk dat het college van burgemeester en wethouders deze jaarstukken niet alleen als slechts een relatief onopvallende bijlage voor de vergadering van de komende audit-commissie publiceert, maar vooral en tevens een link op de gemeentelijke website in de rubriek op de Homepage “Recent geplaatste berichten” plaatst en natuurlijk ter inzage  legt in het stadhuis. 
Het is mijns inziens van groot belang dat er voldoende gelegenheid en tijd is voor de burgers van Grave om met onze volksvertegenwoordigers over de Jaarrekening 2014 van gedachten te wisselen. Dat past in de controlerende functie van de gemeenteraad immers.
Met vriendelijke groet,
H. Kruizinga
(SP Grave)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *