Brand Palazzo: Grave staat zondag stil in de Sint Elisabeth kerk stil bij de brand.

terugwoensdag, 29 apr 2015 – 12:57

Grave staat zondagmiddag stil bij theaterbrand

GRAVE – Op initiatief van pastoor René Aarden van Grave is zondagmiddag, 3 mei, om 16.00 uur een korte bijeenkomst in de H. Elisabethkerk waarin het Maasstadje stilstaat bij de grote brand die het karakteristieke Palazzotheater verwoestte in de Koningsnacht.

2015-18-brand-palazzo-grave-2

Grave staat zondag stil bij de grote theaterbrand bij Palazzo. (foto: Saskia Kusters)


Aarden heeft hiervoor overleg gevoerd met de eigenaren van het theater. Een aantal sprekers, waaronder de burgemeester en de pastoor, zal het woord voeren. De organisatie zal diverse verenigingen vragen medewerking te verlenen aan deze bijeenkomst, waarvoor ook nadrukkelijk de betrokken hulpverleners van brandweer en politie worden uitgenodigd.
Pastoor Aarden vindt het belangrijk de familie Beukering en iedereen die op welke manier dan ook bij Palazzo betrokken zijn een hart onder de riem te steken. Er is een wond geslagen in het hart van Grave. Het is juist daarom belangrijk daar als gemeenschap bij stil te staan. Na afloop is er koffie en thee in de Bisschop van Velde de Melroy-foyer van de Graafse kerk.

Zondagsmis vervalt
De zondagsmis van 11.00 uur komt te vervallen. Er is om 9.30 uur een Eucharistieviering in de st.-Jan de Doperkerk (Gassel). De Graafse misintenties van aanstaande zondag worden een week opgeschoven (naar Moederdag). Op deze tiende mei zegent oud-kanunnik Wim van der Valk de schrijn met de relieken van de Heilige Elisabeth, de staakmadonna met de Goede Moeder van Grave en de urnentuin in.
Vanaf zondag 3 mei is de dagkapel van de st.-Elisabethkerk overdag ook weer open. 

Auteur: Martijn  Schwillens 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-508-2 
Categorie: Algemeen 
Aangemaakt: 2015-04-29 12:55:31 
Laatste wijziging: 2015-04-29 12:55:48 
Gewijzigd door: Martijn  Schwillens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: