Sint Anthonis trapt op de samenwerkingsrem!

 1. Tijdens de bijeenkomst om een update van het Graafs Manifest te maken a.s. woensdag in Catharinahof zal duidelijk worden hoe de diverse raadsleden uit het Land van Cuijk denken over de stip aan de horizon. De Gelderlander meldt dat in Sint Anthonis er anders over gedacht wordt dan in Cuijk, Mill, Boxmeer en Grave. De “vierde macht van burgemeesters en gemeentesecretarissen” zal ook nu weer flink gemasseerd hebben bij de diverse fracties en coalities! De stip aan de horizon wordt alleen maar kleiner vrees ik.

  Op de site van de Gelderlander lees ik o.a.:

  1. Gerrit

   Datum geplaatst
   2 uur geleden
   Moderatie
   Leuk?(1)Rapporteer!Reageer

   Ga allen voor een gemeente Land van Cuijk en zet alle emotie aan de kant. Financieel en economisch komt dan deze streek beter tot zijn recht. De lasten dienen dan wel naar beneden te gaan. Bestemmingsplannen kunnen op een hoop worden gegooid en daarvoor in de plaats een bestemmingsplan voor de buitengebieden en voor de woonkernen. In Den Haag en Den Bosch worden we dan weer als volwaardig gezien.

  Leo de Vreede

  Datum geplaatst
  12 november 2014, 08:19
  Moderatie
  Leuk?(0)Rapporteer!Reageer

  Volgens uw artikel wordt de besparing op bestuurskosten geheel of gedeeltelijk teniet gedaan doordat de uitkering van het rijk lager wordt. Dat is in ieder geval fout geformuleerd. De besparing is er en blijft er. Alleen komt die besparing niet bij de gemeenten zelf terecht, maar bij het rijk en dus bij ons allemaal. Omdat de gemeenten financieel financieel afhankelijk zijn van het rijk is dat wel logisch ook.
 2. loet

  Datum geplaatst
  10 november 2014, 08:46
  Moderatie
  Leuk?(17)Rapporteer!Reageer

  Een boer zou zeggen, als een paard de kar kan trekken waarom zou ik er dan 5 voorspannen. Over 5 jaar zien we wel wat het rijk uitkeert,mag toch minder zijn we hebben toch minder kosten.groet loet
  1. Ondernemer

   Datum geplaatst
   10 november 2014, 19:07
   Moderatie
   Leuk?(1)Rapporteer!Reageer

   Minder Europa, minder Rijk, minder Provincie, minder Waterschap, minder Gemeente = meer centen in de knip.
 3. pacver

  Datum geplaatst
  10 november 2014, 13:17
  Moderatie
  Leuk?(2)Rapporteer!Reageer

  Uit vorige artikelen blijkt dat we -met 1 gemeente Land van Cuijk- aantrekkelijker zouden zijn voor bedrijven. In de toekomst zal dat meer werkgelegenheid opleveren. Dus meer (jonge) inwoners aan een baan, dus meer inkomsten. Ook de braakliggende vierkante meters op de nieuwe bedrijventerreinen kunnen dan verkocht worden. Daarnaast hebben we in alle 5 gemeentes te maken met sterke vergrijzing, dus laten we als 1 gemeente Land van Cuijk ons aantrekkelijk maken voor de volgende generatie. Al met al zou het een goede zet zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: