Grave Lokaal

Omroep Brabant: Dure fiets van gewonde wielrenner Jan Verhaaren (73) uit Grave gestolen.

De gestolen fiets van de 73-jarige Jan Verhaaren

De gestolen fiets van de 73-jarige Jan Verhaaren

GRAVE – De 73-jarige Jan Verhaaren uit Grave heeft zondagmiddag bij een val met zijn racefiets op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek zijn heup gebroken en een hoofdwond opgelopen. Terwijl hij in het ziekenhuis in Nijmegen werd verzorgd, hebben onbekenden zijn handgemaakte racefiets van de ongevalsplek gestolen. 
Een dag later gaat het nog steeds niet goed met Jan. Misselijk door de hoofdpijn, veel pijn vanwege de gebroken heup en vooral enorm geschrokken van de flinke valpartij. 

Hard onderuit 
Op de speciaal voor hem gebouwde fiets reed Verhaaren rond drie uur in Groesbeek. “Met een snelheid van zo’n 45 kilometer per uur in een lichte bocht ging Jan hard onderuit”, vertelt zijn vrouw. 

Hij was hard aan het trainen voor de Alpe d’Huzes, waar hij samen met zijn kleinkind en zijn schoonzoon aan mee zou doen.

Fiets gestolen
Naast de klap van de valpartij is de fiets van Jan ook nog eens gestolen. De vrouw van Jan vertelt dat de politie de racefiets in de wagen probeerde mee te nemen na het ongeluk, maar dat lukte niet. Daarom werd de fiets met een stevige ketting aan een paal vastgezet, zodat die later opgehaald kon worden.

Maar op het moment dat de familie enkele uren na het ongeval op de plek des onheils kwam, werd alleen een doorgeknipt kettingslot aangetroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *