Mijn eerste column: Verstoppertje spelen.

“Blijf zitten waar je zit, verroer je niet, houd je adem in en stik niet”. Met deze zin werd vroeger het straatspelletje verstoppertje spelen begonnen. Afgelopen zondag kwam deze zin bij mij op tijdens een workshop columns schrijven van de bekende columnist Thomas Verbogt om te gebruiken voor mijn eerste column op dit weblog. De Gelderlander organiseerde deze drukbezochte bijeenkomst in de prachtige bibliotheek van Arnhem. De zaterdagkrant van de Gelderlander inspireerde me tot het schrijven van mijn eerste column. Dankzij goed werk van journalisten van deze krant konden we lezen dat de raad van de gemeente Sint Anthonis bezwaren had tegen onderdelen van de concept-tekst van het Graafs Manifest 2.0. De vijf burgemeesters van het Land van Cuijk staken even hun hoofden bij elkaar om over de ontstane situatie te praten. Daarbij kwam nadrukkelijk de centrale rol voor het regieteam aan de orde. Dit regieteam is verantwoordelijk voor het proces en inhoud van het concept Graafs Manifest 2.0. De vijf burgemeesters zijn verantwoordelijk voor ordentelijke besluitvorming binnen de gemeente. Om te voorkomen dat de bijeenkomst op 15 april ontaardt in een soort Poolse Landdag heeft de regiegroep samen met de burgemeesters nader overleg gehad over de ontstane situatie. Morgen weten we  of de raden van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Anthonis verstoppertje met ons, de burgers van deze gemeenten gaan spelen. Of in het openbaar met elkaar over de inhoud en de vorm van dit belangrijk document in debat gaan. De openbare bijeenkomst is in ons Kultuurhuus Catharinahof. Voor het eerst kunnen alle bestuurders uit de regio kennis maken met dit prachtige complex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: