De Gelderlander: driedubbele pech voor onze Jan Verhaaren

GROESBEEK – De 73-jarige Jan Verhaaren uit Grave heeft zondagmiddag bij een val met zijn racefiets op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek zijn heup gebroken en een hoofdwond opgelopen. Terwijl hij in het ziekenhuis in Nijmegen werd verzorgd hebben onbekenden zijn handgemaakte racefiets van de ongevalsplek gestolen.
De Gravenaar was aan het trainen voor de Alpe d’Huzes die hij samen met zijn kleinkind Femke Janssen uit Utrecht en zijn schoonzoon Dirk Engelaar uit Ottersum zou gaan fietsen. Die laatste was ook de maker van de racefiets.  
Onderuit
Op zijn custom made fiets reed JanVerhaaren rond 15.00 uur een van de heuvels af met een snelheid van zo’n 45 kilometer per uur. Om ombekenderedenen ging hij in een lichte bocht onderuit en raakte zwaar gewond. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De gewonde werd per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.
Paste niet in auto
Volgens getuigen probeerde de politie de racefiets in de wagen mee te nemen maar dat lukte niet. Daarom werd de fiets met een stevige ketting aan een paal vastgezet zodat de familie die later kon ophalen. Maar op het moment dat zij enkele uren na het ongeval op de plek des onheils kwamen, troffen zij enkel een doorgeknipt kettingslot aan.
3 keer pech
“Wie doet nou zoiets”, zegt Henri Janssen. “Mijn schoonvader is nu drie keer getroffen. Hij breekt zijn heup en raakt gewond aan zijn hoofd, hij kan de Alpe d’Huzes niet meer fietsen en hij is zijn mooie fiets kwijt.”
Hieronder een foto van de gestolen fiets, handgemaakt met als merknaam Engelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: