Media cafe’ van de Gelderlander in de Weijer te Boxmeer.

Het procesverbaal, van 54 pagina’s dik beschrijft het onderzoek over  het borduren van de naam Lex Roolvink door een Graafs “naaistertje” op een wimpel en de wimpel vervolgens met de Graafse vlag te vroeg ophangen, laat ik de interviewer en de zaal zien. 
Ik vertelde dat het bronzen GP mannetje van de Gelderlander, de bedank-wimpel van de voorzitter van de Wijkraad Binnenstad en de fleyer die Leo de Vreede gemaakt had me meer vleidden dan een eventueel koninklijke onderscheiding.

Het meegenomen GP mannetje stond toevallig achter een brandend waxinelichtje. Het krijgt een ere-plaats.
Ook het t-shirt van Hester Kruizinga met een borduursetje en de tekst:  Jacques Leurs  Luis in de pels van Grave had ik meegenomen.
Het Boxmeerse raadslid Maarten Wiggers de Vries vermaakte zich prima tijdens het interview. 
Twee gedichten van de regio-dichter?
Een Genneps PvdA raadslid duidt de verkiezingsuitslag.
Een nieuwe Land van Cuijkse/Italiaanse colbertlijn is geboren.Freek de Jonge zingt een lied.

Toelichting bij de documentaire die vanavond vertoond wordt in de Weijer. Haar joodse vader Eli Asser vertelt o.a. over de Duitse slachting onder de mensen van het Krankzinnige Gesticht in Apeldoorn. Hij en haar moeder vluchtte ‘s nachts weg om te voorkomen dat ze vergast zouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: