Parochies Grave en Mill een bestuurlijke eenheid!

Op 1 april zullen de parochies van Grave (Grave, Gassel, Escharen en Velp) en Mill (Mill, Langenboom, Wilbertoord, Sint Hubert en Haps) samengevoegd worden tot één parochie. De besturen zijn bezig met de voorbereidingen. Van een aantal zaken zullen de parochianen weinig tot niets merken. Die kunnen administratief afgehandeld worden. Daarnaast zijn er zaken, die voor u wel belangrijk zijn om te weten.
Zo is duidelijk, dat pastoor Aarden, nu werkzaam als pastoor van de parochie Grave, de verantwoordelijke pastoor zal worden van de nieuwe parochie Grave-Mill, dan bestaande uit 9 dorpen. Hij heeft echter duidelijk te kennen gegeven, dat zijn pastorale werk gericht zal blijven op de 4 parochies, waarvan hij nu pastoor is.
In de 5 dorpen van de huidige parochie regio Mill zal het pastorale werk gedaan worden door de pastores A. van der Meijden, A. van de Acker en A Bogers allemaal als vrijwilligers. Wat dat betreft verandert er niet zo veel voor de Millse parochies en ook niet voor de parochies rond Grave.
De nieuwe grote parochie zal na 1 april geleid worden door één bestuur, waarvoor nog leden gezocht worden. Als u daarvoor belangstelling heeft, kunt u zich melden bij de besturen van de huidige parochies. Wij stellen het bijzonder op prijs als er kandidaten zijn die zich aanmelden. Wilt U informatie inwinnen, dan kunt u terecht bij de heer Th. Bens in Haps, thans vicevoorzitter van het huidige bestuur. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 0485 – 32 09 45 of 06 – 12 57 50 91.
Wat wel een verandering zal zijn, is de naam van de parochie. De parochie rond Mill heet op dit moment Parochie regio Mill (sinds 1 december 2014). De parochie rond Grave heet op dit moment de Elisabethparochie. Als deze parochies op 1 april samengevoegd worden, zal de nieuwe grote parochie een nieuwe naam krijgen.
Wellicht zijn er mensen, die bekend zijn met de geschiedenis van de regio Grave en Mill en daardoor bijvoorbeeld de naam van een heilige kunnen noemen, die op beide parochies (Grave en Mill) betrekking heeft. Die willen we graag van u horen. U kunt die opgeven bij het secretariaat van de parochie regio Mill: Parochie regio Mill, Burg. Verstraatenlaan 3, 5451 BR Mill.
Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij u op de hoogte houden.
Bestuur Parochie regio Mill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: