Het Graafsche Sociale Domein.

HUISHOUDELIJKE HULP GOED OVERGEDRAGEN IN CUIJK, GRAVE EN MILL EN SINT HUBERT 

Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, 10 februari 2015 – In de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert is de overname van de dienstverlening van het failliete Pantein-Vivent goed verlopen. Voor ruim 97% van de klanten uit deze drie gemeenten is de hulp bij het huishoudenop dit moment geregeld.

De drie gemeenten hadden voor circa 650 cliënten voor huishoudelijke verzorging contracten met Pantein-Vivent. Van de huidige contractpartijen die in de gemeenten hulp bij het huishouden bieden,was Tzorg bereid om de dienstverlening aan deze cliënten over te nemen. Ook was Tzorg bereid om alle medewerkers van Pantein die hulp aan cliënten in Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert leverden,een contract aan te bieden voor de rest van dit jaar.
Inmiddels is voor 630 klanten de huishoudelijke verzorging geregeld door Tzorg. Enkele klanten zijn overgegaan naar Buurtdiensten en BrabantZorg, de andere twee aanbieders in de drie gemeenten. De verwachting is dat deze week voor alle klanten de hulp overgedragen is. Hiertoe worden door Tzorg op dit moment nog gesprekken gevoerd met klanten.
In totaal worden ruim 150 medewerkers ingezet om het totale klantenbestand van Pantein binnen de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert te kunnen bedienen. Hiervan zijn ruim 110 medewerkers afkomstig van Pantein. Ook zijn inmiddels 14 uitkeringsgerechtigden uit de drie gemeenten door Tzorg in dienst genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: