Problemen met het afluisteren van de Graafse vergaderingen: oplossingen!

Beste mensen,
Er zijn opmerkingen gemaakt over dat de live-raadsvergadering gisteren niet of niet goed te beluisteren was. Vanmorgen heb ik contact opgenomen met Company Webcast om dit probleem te bespreken en het lijkt er sterk op dat het probleem bij de eindgebruiker zit. Honderd procent zekerheid kan ik hier niet over geven maar zelf luister ik tijdens de opname van een raadsvergadering altijd mee en ik heb geen gekke dingen gemerkt. Voor de goede orde; ik luister niet rechtstreeks mee maar ook via het internet zoals een eindgebruiker.
Wat kan er aan de hand zijn? Veelvoorkomende oorzaken zijn:
–       Het komt voor dat er een verouderde browser wordt gebruikt.  Company Webcast adviseert om Internet Explorer te gebruiken en dan minimaal versie 8.0.
–       De bandbreedte van het internet kan “te smal” zijn zodat het geluid gaat bufferen (da’s wel een saillante opmerking, gelet op de discussie gisteravond)
–       Het kan zijn dat niet de laatste plug-ins gebruikt worden (Silverlight, Flash o.i.d).
–       Wordt er geluisterd via een bedrijfsnetwerk dan kan het zijn dat de beheerder van dat netwerk beperkingen heeft aangebracht.
Kortom er kunnen meerdere redenen zijn, maar de meeste problemen komen voor bij de eindgebruiker.  Tip: in de player, hoe u daar komt leest u hieronder, vindt u rechtsboven een menuutje met het woordHelp. Als u daarop klikt, ziet u een overzicht van de systeemvereisten en tips hoe u problemen kunt oplossen. Let er ook op dat systeemvereisten voortdurend aangepast kunnen worden. Dus als iets vandaag nog werkt is dat geen garantie voor morgen.
Dan nog het volgende. Iemand meldde dat hij/zij alleen maar lijntjes zag en niet de foto’s van de sprekers. Dat kan als u luistert via de portal. (http://webcast.nl/grave/#!/overview). Dit scherm is bedoeld voor videobeelden. De gemeente Grave zendt echter alleen audio uit, vandaar dat er in het scherm een groene, bewegende lijn te zien is. Beter is het om te luisteren via de player (http://player.companywebcast.com/gemeentegrave/20150127_1/nl/player). U hoort dan de sprekers en ziet hun foto (mits beschikbaar). U bereikt de player door in het portal even door te klikken op Bekijk uitzending of op Bekijk hier alle archiefuitzendingen.
Een ander punt is dat iemand opmerkte dat de raadsvergadering niet live en ook niet achteraf te beluisteren was. Die opmerking bereikte mij gedurende een lopende raadsvergadering. Los van bovengenoemde oorzaken wijs ik er op dat een raadsvergadering achteraf beluisteren pas kan op het moment dat een raadsvergadering ook echt afgelopen is. Zodra een raadsvergadering afgelopen is, sluit ik de opnamen en dan nog kan het tot een half uur daarna duren voordat alle audiofragmenten opgeslagen en geïndexeerd zijn en via de website ontsloten. Dit is een automatisch proces waarop ik geen invloed heb. Pas dan kan men “achteraf” luisteren.
Hopelijk ben ik u met deze informatie van dienst geweest. Heeft u echter vragen, belt u gerust via 0486 – 477277. Het kan natuurlijk altijd zijn dat er nog andere problemen zijn. Ik zal dan proberen die in overleg met Company Webcast op te lossen.
Met vriendelijke groet,
Henk Ruijs
Communicatieadviseur
( Cuijk 0485 396 600 | Grave 0486 477 277 | Mill en Sint Hubert 0485 460 300
De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert werken samen in de Gemeenschappelijke regeling werkorganisatie CGM
Wij werken op afspraak! Kijk voor meer informatie op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: