Mantelzorgcompliment 2014 kan nog aangevraagd worden.

Waardering voor mantelzorgers

BUSSUM – Inwoners die in het verleden gebruik hebben gemaakt van het mantelzorgcompliment hebben deze week een brief van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) ontvangen. In de brief staat dat de regeling vervalt. Gemeenten zorgen voortaan zelf voor een vorm van waardering.
2014 was het laatste jaar waarvoor een mantelzorgcompliment kon worden aangevraagd bij de SVB. Gemeenten zijn per 1 januari verantwoordelijk voor nagenoeg alle zorg en ondersteuning aan inwoners. Daar valt het waarderen van mantelzorgers ook onder. De gemeenten Naarden, Muiden en Bussum werken op dit moment aan een nieuwe regeling die ervoor moet zorgen dat inwoners, die zorg ontvangen van naasten, daarvoor hun waardering kunnen uiten zoals dat voorheen ook kon met het mantelzorgcompliment.

De gemeenten laten weten dat het nog niet duidelijk is welke vorm de waardering krijgt in 2015. Dit kan zijn een geldbedrag, een cadeau en/of een vorm van mantelzorgondersteuning. Zodra er meer bekend is, worden de inwoners hierover geïnformeerd. Dit is rond de zomer. Ook horen inwoners dan hoe ze van de regeling gebruik kunnen maken.
Mantelzorgcomplimenten voor 2014 kunnen nog tot en met april worden aangevraagd bij www.svb.nl/mzc. Vragen hierover kunnen gesteld worden bij de SVB. Kijk op www.svb.nl/mzc of bel naar 030-2648444.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: