Grave neemt deel aan ‘Kern met Pit’

De Wijkraad Binnenstad Grave neemt zaterdag 24 januari deel aan de actie ‘Kern met Pit’, die wordt gehouden in de CHV-fabriek in Veghel. ‘Kern met Pit’ is een jaarlijkse wedstrijd die wordt georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM).

Door Annelies Graafsma

‘Kern met Pit’ daagt bewonersgroepen uit hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. 
De beste ideeën worden genomineerd en nemen uiteindelijk deel aan de landelijke wedstrijd.Groen in de binnenstadIn het plan van de wijkraad staat:

 “Het is wenselijk om meer groen aan te planten zodat de leefomstandigheden in het centrum verbeteren. In een stad ligt de gemiddelde temperatuur enkele graden hoger dan in het buitengebied; in de zomer zorgen planten door de opname van water en verdamping voor afkoeling. 

Daarnaast ontstaat er een bijzonder ecosysteem. De beplanting trekt vogels, bijen, en vlinders aan waar de bewoners weer van genieten.”Het ingediende plan is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Grave, het centrummanagement en ondernemersvereniging Graveon. De winnaar van de provinciale winnaar wordt zaterdag bekendgemaakt. Dan weet de Wijkraad Binnenstad of ze in de prijzen valt. 

De landelijke finale van de twaalf genomineerden is op 28 maart in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: