In isolement komt niemand verder: Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg.

De Industriele Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg bestaat 60 jaar en heeft een boekwerk uitgegeven met de bovenstaande titel
Hoe saamhorigheid en samenwerking het Land van Cuijk en Noord-Limburg tot een economische krachtige regio maakten.
Twee artikelen uit dit prachtige boek vielen me op:

Brief van 10 april 2012

Goed leiderschap 

“Juist in deze tijd is  goed leiderschap bepalend voor het resultaat van een bedrijf of gemeente. Goed leiderschap vraagt soms om verder te kijken dan procedures. Goed leiderschap vraagt soms om creatieve oplossingen. 
De Industriële Kring vraagt met klem aan het bestuur van de Gemeente Grave nog eens goed naar de belangen van Scheepswerf Grave te kijken. Is het belang van 60 directe werknemers met hun gezinnen, de aanpalende werkgelegenheid met hun gezinnen en de levensvatbaarheid van het winkelbestand in het centrum van Grave van minder belang dan het belang zoals nu door het bestuur is afgewogen?” 

Brief van bestuurslid Geert-Jan Derks op 10 april 2012, naar aanleiding van de dreigende sluiting van Scheepswerf Grave.


Een Gemeente

De ondernemers in de regio hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat zij vinden dat de gemeenten in het Land van Cuijk moeten fuseren.
Ton de Weerd:”Ik weet dat het niet iedereen graag hoort, maar we moeten in het Land van Cuijk toe naar een gemeente.
Met behoud van lokale waarden en historische elementen. De couleur locale en de sterkte van de huidige gemeenten moeten we overeind zien te houden.
ik vind dat te weinig wordt gesproken over hoe het er uit zou kunnen zien en hoe we die couleur locale kunnen behouden of zelfs versterken.
Ik begrijp best dat dat gemeenten en gemeenteraden moeite hebben met een bestuurlijke fusie. Een kalkoen zet zichzelf immers ook niet op het kerstmenu. Maar het is noodzakelijk om ook in de toekomst een sterke regio te blijven”.

Ton de Weerd, managing director Poultry Industry Center van Marel Stork in Boxmeer: “Het vormen van een gemeente is nodig om een sterke regio te blijven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: