De Gelderlander schrijft: plannen voor scheepswerf in Grave nog even in de ijskast.

  • Daandels hield de poot stijf.
  • Hij wil de nog lopende juridische procedures eerst afronden.
  • Er was ambtelijk overleg maar dat is stopgezet.
  • Nel Schuts:’U meet met twee maten. U wilt niet met de mensen van de scheepswerf praten zolang er juridische procedures lopen, maar met ontwikkelaar GBB zit U (over Wisseveld, HW) wel aan tafel, terwijl daar ook nog zaken onder de rechter zijn”.
  • Daandels ging niet op die vergelijking in.
  • Eva Eigenhuijssen: “Het is teleurstellend dat het plan geen kans krijgt”.
  • Ben Litjens, eveneens van Keerpunt 2010, had echter uitgebreide schetsen van de plannen bij de plek waar nu de scheepswerf ligt.
  • Wethouder Daandels vond de coalitiepartijen LPG en TLLvC aan zijn zijde.
Ter aanvulling:
Op 22 november 2009 stond dit bericht op de CDA website:
Van de website van het CDA:

CDA Europarlementariër bezoekt Scheepswerf Grave

Op vrijdag 1 mei bracht CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij een werkbezoek aan Grave. Samen met Ans van Zeeland, kandidaat voor de Europese verkiezingen uit Haps, en een delegatie van CDA Grave, bezocht hij daar de scheepswerf. Na een korte presentatie, leidde Rob van Kessel, directeur van de scheepswerf, de gasten rond over het bedrijfsterrein. De scheepswerf telt 60 medewerkers en richt zich zowel op nieuwbouw als op reparatie of revisie van schepen. “Wij zijn in staat om een schip geheel in eigen huis te bouwen. Een schip vertrekt hier dan ook geheel compleet van de werf”, vertelde Rob van Kessel. Ter illustratie liet hij de CDA-delegatie een hotelpassagiersschip zien. Op dit moment wordt op de Graafse scheepswerf de laatste hand gelegd aan de inrichting van dit luxe schip dat op 10 mei aanstaande de eerste gasten aan boord krijgt. Na 50 jaar gedegen ervaring in scheepsbouw, gaat Scheepswerf Grave ook met de tijd mee. Zo vertelde Van Kessel over het nieuw te bouwen veer Brakel – Herwijnen. Dit veer wordt uitgerust met een zogenaamd diesel-elektrisch power management systeem, een nieuw innovatief aandrijvingssysteem. “Wij willen als scheepswerf graag ervaring opdoen met deze nieuwe milieuvriendelijke aandrijving, waarmee de veerpont minder CO2-uitstoot heeft en minder geluid maakt. En ook de onderhoudskosten zijn met dit nieuwe systeem beduidend lager.” 

Lambert van Nistelrooij omschreef de scheepswerf als een mooi en laagdrempelig bedrijf dat staat voor gedegen vakmanschap. Er werd tijdens het werkbezoek ook nog gesproken over de locatie van de scheepswerf in het Graafse centrum. Deze locatie is niet de meest ideale.

“De scheepswerf is onlosmakelijk verbonden met Grave en dat is een groot goed dat in ieder geval behouden moet blijven”, aldus de CDA-delegatie.


Er staan inmiddels meer dan 140 berichten over de werf in het archief…lees en huiver!!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: