Grave Lokaal

Intocht sinterklaas: Geldprobleem van de Sint moet worden opgelost.

(link door aan te klikken gaat U naar de site)

Noodkreet van Sint:

WAAR ZIJN DE SPAANSE PIETEN-PESETA’S?

SPANJE/GRAVE,

Marc van de Mosselaar, directeur van de Graafse Regiobank kreeg vorige week wel een heel verrassende e-mail uit Spanje van niemand minder dan Sinterklaas zelf!
“Het was niet zomaar een mail van de Sint, om te vertellen dat hij op zondag 16 november zal aankomen in Grave. Nee, het betrof een noodkreet van de Sint”, aldus de graafse bankdirecteur
Sint vertelde hem verdrietig dat vanuit zijn Spaanse schatkamer al zijn Sintgeld weggenomen is. Wel tienduizend biljetten van 50 Spaanse Pietenpeseta’s waren van de ene op de andere dag spoorloos verdwenen! Een vreselijk drama voor onze grote kindervriend, die met dit geld altijd de kadootjes koopt voor alle kinderen in Nederland. De beveiligingspieten hebben ook geen verklaring voor de verdwijning van het geld. Wel hebben ze enkele dagen eerder twee vreemde snuiters aan de poort van het Sintkasteel weggestuurd. Die twee waren opvallend nieuwsgierig naar de schatkamer van de Sint, herinnerden de beveiligingspieten zich.
Inmiddels is Sinterpol (de Spaanse zoekpietenorganisatie van Sint) ingeschakeld voor een diepgaand onderzoek naar de diefstal en wat blijkt, er zijn inmiddels al wat biljetten opgedoken in de buurt van Grave. Sinterpol heeft ook ontdekt dat achter deze diefstal twee rasechte biljettenboeven schuil gaan, nl. ‘Hebberige Henkie’ en ‘Gretige Gerritje’. Ze hebben met de Pietenpeseta’s proberen te betalen bij verschillende Graafse winkeliers maar gelukkig trapten de slimme Graafse ondernemers daar telkens niet in. Dat alleen de Sint met dit geld kan betalen, dat weten die twee domme boeven natuurlijk niet.
De Graafse bankdirecteur Marc van de Mosselaar heeft inmiddels al wat Pietenpeseta’s weten te onderscheppen en verzameld voor de Sint en hij zal ze veilig bewaren in de kluis van de bank tot 16 november. De jacht op ‘Hebberige Henkie’ en ‘Gretige Gerritje’ is volop geopend, want de tienduizend biljetten zijn nog lang niet allemaal teruggevonden. 
Hopelijk komt alles goed voordat Sint met al zijn Zwarte Pieten aan zal komen in Grave. Zondag 16 november vanaf 12.30 uur aan de Loswal zullen we weten of de bankdirecteur alle biljetten weer terug kan geven aan Sint. “Ik verzeker jullie dat ik goed op de centjes van Sint zal passen”, aldus Marc. Sint vertrouwt er helemaal op want de Pietenpeseta’s zijn bij de Graafse bank in goede handen en gelukkig heeft Marc veel verstand van verzekeren, aldus de Sint. 
‘Hebberige Henkie’ en ‘Gretige Gerritje’ hangt een zware straf boven het hoofd als ze gepakt worden, zij moeten dan voor straf in ieder geval tot 5 december 10.000 kilo pepernoten en snoepgoed sorteren in het pakhuis van de Sint! Mochten jullie willen weten hoe de Pietenpeseta’s er uitzien, kijk dan goed naar de beide foto’s van de biljetten (voor- en achterzijde) hieronder. Dus kijk allemaal goed uit naar de Spaanse biljetten van 50 Pietenpeseta’s, want ze kunnen niet gemist worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *